Food,  Recipe

Pyssel 2 – Köttbuljong

Yep, pysslandet fortsätter. När vi gjorde Woken* och senapsgrytan* så blev det ganksa mycket köttbitar över, sånt som man inte vill äta. Då ville jag testa något som jag funderat på att testa ganska länge, egen tillverkad buljong. Jag har testat med kyckling tidigare och det gick ju väldigt bra, men köttbuljon var jag lite mer skeptisk på. Men i alla fall. Jag tog köttbitarna, fettet och andra läskiga saker, 1 stor gullök, 2-3 morötter, 2-3 potatisar. Skar ner grönsakerna i en kastrull, la i köttet och fyllde kastrullen så att det täcker ingredienserna. Krydda med kryddor du tror passar, vad som helst funkar, jag tog peppar, salt, örter. Låt koka. Vätskan kommer att försvinna, så se till att fylla på vätska hela tiden. När potatisen, löken, morötterna är mjuka, nästan sönderkokta så är det dags att sila bort allt. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och reducera till 1/4 av vätskan, kolla även att det smakar gott, annars krydda mer. När buljongen har reducerats så är det bara att sila den igen, gärna genom ett kaffefilter eller tygsil. Därefter häll upp i en ren flaska, låt svalna. Förvara i kylen, använd istället för en buljongtärning. Mycket mycket godare och smartare än buljongtärningar!

*Recepten kommer senare.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: