Food, Recipe

Nyttiga chicken nuggets

Till middag i fredags blev det hemmalagade chicken nuggets a la Nigella. Väldigt smaskigt och extremt lättgjorda. Till dessa serverade jag pomme frites med B’ea-sås och hemmalagad Tzatsiki. Vi tyckte båda två att det var extremt smaskigt.

Jag skar kycklingfiler i nugget-stora bitar och marinerade dem i filmjölk i 1 dygn. Sen krossade jag 150 gr med salta kex och panerade bitarna i kexen. Lägg på en en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 20 minuter på 200 grader. Jag gjorde dessa samtidigt som jag lagade potatisen så det tog ca 25 minuter istället och efter halva tiden bytte jag plats på plåtarna. Dessa serverades till en god kall öl, mumsigt!

Eftersom det blev ganska mycket kycklingfiler så blev det en omgång nuggets till på söndagen. Då blandade jag en del av kexen med parmesanost och den andra delen med stark paprika och piri-piri krydda. Begge två blev extremt goda. Dessa är perfekta som barnmat men då skulle jag nog bara panera i kexen.

Eftersom dessa inte är friterade och inte är dränkta i olja så är dessa väldigt fettsnåla. Det är bara kexen som är *onyttiga* men där kan man ju välja ett nyttigare alternativ.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…