Design

Sakura Adachi Cave

Om jag och Adde får barn i framtiden så hoppas jag verkligen att vi har skaffat oss ett hus och har en stabil ekonomi då, för annars kommer det bli jobbigt. Jag har nämligen väldigt många ideer om hur jag vill ha det i barnens rum och billigt är det tyvärr inte. Jag skulle om jag fick välja helt fritt ha två barn helst en pojke och en flicka. Pojken ska vara något år äldre än flickan, men de ska vara ganska jämnåriga. Sen ska dom då bo i samma rum, men rummet ska vara väldigt stort. Det ska vara ett rum som kanske är 50 kvm stort. Rummet ska vara rektangulärt och mer långsmalt än kvadratiskt. Rummet ska sen målas i lite olika färger, det behöver absolut inte vara så att det ska vara rosa och blått utan snarare ett rum som man kan växa upp i från åldern 0 till 12. Rummet ska helst vara lätt att måla om eftersom jag troligtvis kommer att ändra det ofta. Jag har tänkt mig lite bondgårdstema när dom är små och sen byta allt eftersom dom blir äldre och får egna villjor. Helst ska dörren till rummet vara en dubbeldörr på ena långsidan av rummet. Mitt i rummet skulle jag ställa bokhyllor för att dela av rummet, men inte hela vägen utan helst bara en liten bit. Annars är ett annat alternativ dessa bokhyllor från Sakura Adachi, Cave, som är perfekta att sitta och läsa i men samtidigt så skapar dom en avskilljare i rummet, men ändå inte en stor och jobbig bokhylla.

Helsta av allt skulle jag vilja att bokhyllan gick att se genom så att man skulle kunna ställa den mitt i rummet och ändå ha en öppenhet i rummet. Sen kan man ställa dit en massa roliga leksaker och böcker som båda barnen skulle kunna leka med. Om man hade två som stod bredvid varandra skulle dom kunna sitta och läsa samtidigt – annars kanske det blir så att det blir bråk.

Förutom denna möbleringen skulle jag gärna ha två sängar – på olika sidor av rummet med lite olika varierande teman. Det jag inte vill är att sätta barnen i ett könsfack så att flickan ska ha rosa och princessesaker och pojken blått och dinosaurier, men samtidigt beror det ju på vad dom känner för när dom blir lite äldre också.

Jag vill ha rolig förvaraing, mycket färg och mycket plats för dem att leka. Gärna en TV och en DVD-spelare med massor med Disney filmer på engelska. Gärna en massa FatBoy kuddar där hela familjen kan sitta och mysa och titta på Disney klassiker. En dator ska dom också ha – för att kunna spela lärande datorspel osv. Självklart ska dom inte kunna spela spel hela dagarna och heller inte titta på TV när dom vill, utan det är begränsat. Jag vill ju hellre att dom läser en bok än spelar något onödigt spel, men det vore ju väldigt bra om dom tidigt kunde skriva ordentligt på tangentbordet (använda rätt fingersättning) och kunna fixa i photoshop. Jag tycker att det är nästan lika viktigt att veta hur man använder en dator som att lära sig att läsa i dagens samhälle. Och jag menar med sånna datanördar till föräldrar kommer det ju vara obligatoriskt för dem .

Sen när dom blir så pass stora som 12 (ja, eller något, när det är dags liksom) så får man sätta upp en vägg så att dom får varsitt rum för det tycker jag att man ska ha när man blir tonåring. Man behöver sitt privatliv. Och då finns det ju massor man kan göra med rummet. Men då är det inte mina ideer som är viktiga utan deras egna.

Jag vill väldigt mycket som ni kanske förstår…och det finns många ideer i mitt huvud. Tyvärr kan man ju inte konkretisera alla på en gång…men jag tror ni förstår hur jag vill ha det…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…