Wedding

Kairo, Egypten – Dag 3

Vi tog en mycket välbehövd sovmorgon – men tyvärr somnade jag kl 05:00 och vaknade 07:00. Så jag blev inte så utvilad som jag ville men vi hade i alla fall inte så mycket för oss på förmiddagen. Så skönt att kunna bara ta det lite lungt istället för att alltid ha miljoner saker att göra. Lite undanplockande och fixande med grejer behövdes och var ganska skönt att få gjort. 

På eftermiddagen åkte jag och mamma till skräddaren igen för att prova klänningen en andra gång. Denna gång var klänningen lite mer färdig men fortfarande med en massa extra sömmar och sånt. Testade även klänningen med mina skor och allt känns jättebra nu.

På bilden ser ni min klänning samt skräddarensfötter och hans assistents fötter. Visst ser klänningen väldigt vacker ut? Nu behöver jag inte åka till den här skräddaren igen på ett tag eftersom nu ska klänningen arbetas – och det tar ca 1 vecka. 

Efter skräddaren skulle vi gå förbi några av mammas vänner men på vägen dit hittade vi jättefina slipsar som jag köpte till Adde. Jag köpte 2 st rosa (surprise 😉 ), en blå och en silver/svart. Jättefin kvalitet och vi fick dom för ca 17 kr st. Därav känns det lite roligare än att köpa slipsar i Sverige. 

Sen träffade vi mammas två vänner som var supertrevliga. Jag vet inte om jag träffat dem tidigare – men jag trivdes i alla fall super bra i deras sällskap. 

Senare åkte vi vidare till Skräddare # 2 – hon som ska sy min klänning till den svenska festen. Den kommer vara rosa (surprise 😉 ) och jättesöt. Tyvärr god det över 1 timme att åka till skräddaren eftersom torsdagskvällar är som svenska fredagkvällar – alltså festade – folk är på gatorna och stan kommer till liv. Ett herrans liv är det och hur mycket trafik som helst. 

Hos skräddaren spenderade vi 3 1/2 timme – tyvärr var det bara 4 minuter som det hände något på. Resten av tiden pratade skräddaren non stop och det var fruktansvärt varm – hon satte aldrig igång luftkonditioneringen – vilket garanteras behövs när man ska prova klänningar. Efter skräddaren åket vi till mina kusiner – ännu 1 timma i bilen och jag spenderade någon timma hos mina kusiner medan mamma och min moster åkte iväg och fixade lite grejer. Hos kusinerna kollade vi på Ranias bröllopsvideo och bröllopsbilder, jättefint var det. 

Jag somnade i bilen på vägen hem och vi var hemma vid halv 2, och då var jag alldeles för trött för att prata med med min älskling. Den natten kan jag lova att jag sov som en bebis.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Feel free to “borrow” texts and pictures, please let me know and link back here. Contact me at mail@karoleen.se

Du kanske också gillar…