X-mas

Julbord 2008

Julen spenderades i Dubai och därmed också julbordet. Vi försökte ta med oss så mycket svensk julmat som vi ville ha och därmed blev det ganska “vanligt” ändå. Julbordet var fyllt till kanterna och vi var proppmätta när vi var färdigätna. Så här såg det i alla fall ut.

Bilderna som ni ser ovan är fruktansvärt dåliga, men det var lite brått att ta bilderna eftersom alla var hungriga och jag blev bara retad för att jag alltid ska fota maten. På julbordet hade vi bruna bönor (som bara ser ut som en sörja), gravad lax (som mamma gravat helt från scratch), gräddfil & gräslök, hårdbröd (svenskt), inlagd sill (som mamma och pappa lagt in), Janssons Frestelse (som jag och pappa bråkat om att göra, som vanligt – tydligen var den super god i år – vilket pappa alltid säger 🙂 ), kalkonprinskorv, kalkonskinka (som mamma och pappa grillerat), kokt potatis, köttbullar (som mamma gjort från scratch), olika ostar, prinskorv, rödbetsallad (som jag gjort från scratch, till och med lagt in rödbetorna själv!), sill (köpt i Sverige), sillröra (så otroligt god, en mamma special), ägghalvor med kaviar och till sist en svampomelett.

Till efterrätt blev det en fantastiskt god fruktsallad – som vi alltid äter till efterrätt till julbordet. Tyvärr orkade jag och Adde ingen så vi fick ta det senare på natten istället – som en nattamacka ;-).

Du kanske också gillar…