Media

Mobilen – ditt nya Visakort

Enligt Dagens Industri har Visa ett nytt projekt på gång. Något som jag väntat på länge! Visa utvecklar ett system så att din mobil kan användas istället för dina kontokort, busskort, bibliotekskort – i stort sett vilket kort som helst som använder chip-teknologi.

“Men i framtiden räcker det att vifta med mobilen för att betala kaffet eller bussbiljetten. Just själva viftandet blir viktigt när man inte längre kommer behöva knappa in en pinkod för att betala med den nya sortens Visakort.”

Det handlar om att sätta in ett chip i mobiltelefonen för att kunna använda tekniken. Den enda begränsningen till användandet är hur många butiker och restauranger installerar maskinerna för att läsa chipet.

Om riskerna med att inte behöva knappa in sin pinkod säger Steve Perry, Vice försäljningschef för VISA Europa; ” Det finns en gräns vid tio pund. Alla inköp över tio pund kräver en pinkod och man kan göra max tio köp à tio pund utan att behöva trycka in pinkoden. Max kan man alltså förlora 100 pund. Och det är aldrig konsumenten som står för förlusten vid bedrägerier precis som i dag.”

Tyvärr finns det inget utsatt datum för tekniken men jag längtar till denna dag – hoppas den kommer snart!

Du kanske också gillar…