Egypt

Kairo dag 3

Igår vaknade vi strax innan nio och kände oss väldigt utsövda. Vi bestämde oss för att knalla ner till Abu Syd för att äta egyptisk frukost men tyvärr var de inte öppna. Då begav vi oss ner till Road 9 och åt på Costa istället. Det blev tyvärr ingen egyptisk frukost men det var gott ändå. Eftersom det var fredag var det otroligt lungt och fridfullt att sitta på uteserveringen och njuta. Vi satte oss så att vi var i solen men ändå i skuggan och till en början var det ganska skönt. Men det började blåsa lite så det blev lite kyligt. Men det är ju som svensk sommar här nu – så det är ju inte kallt.

Jag tog en latte, en mango juice och en mozarella, soltorkadetomater och basilika pannini och Adde tog en Amerikano (slät kaffe) och en panini med philli cheese stek. Paninin grillas så att osten smälter och det blev väldigt gott. Men jag tror faktist att Addes var godas.

Addes panini – panini eller smörgåsar över lag serveras nästan alltid serveras med chips.

Latte och Kaffe.

Min panini – visst ser det smaskigt ut med den smälta mozzarellan.

Efter frukosten gick vi hemmåt. Vi hann inte så mycket mer än att komma innan för dörren fören kusinerna ringde och sa att de var på gång för att komma och hämta oss. Efter en snabb dusch och ett klädombyte senare och vi sprang ner till kusin M i den väntande bilen.

Vi åkte hem till moster S och åt otroligt god grillad fisk. Både Nilabborre och en annan fisk som jag tyvärr inte riktigt vet vad den heter på svenska, tror inte att den finns över huvudtaget. Hon hade även tillagat Calamari och det var hur gott som helst. Jag gillar egentligen inte bläckfisk för att jag tycker att konsistensen är ganska läskig och Adde hade tidigare aldrig ätit det – men den var jättegod och bara smälte i munnen. Man åt såklart lite mer än man borde 😉

Efter maten och dracks det te och tittades lite på TV innan kusin M och vi åkte till City Stars – egyptens största shoppingcenter och gick på bio. Det blev filmen Taken med Liam Neeson som var väldigt bra. Det som var lite roligt var att det var paus i filmen. En ca 5 minuters bensträckare :-). Lite udda faktist men ändå ganska smart.

Efter filmen gick vi till food courten och beställde glass på Australian. Tydligen “home made” glasskedja från Australien. Dom hade ganska många roliga smaker så jag tog Strawberry Cheesecake och Chocolate Chips.

Därefter åkte vi hem till moster igen för att träffa kusin S som hade varit på en fest.

Sen några timmar senare blev vi hemstjusade och väl hemma la vi oss och tittade lite på några serier och somnade så sött.

Åter igen var jag dålig med kameran men jag ska försöka att bli bättre.

Du kanske också gillar…