Geocaching

Tegel::fabrik

Cachen Tegel::fabriken är en del av en serie av cacher i Linköping. Alltid lite kul att lära sig lite kultur på cache-jakten.

Det industriella initiativet i Linköping hade före sekelskiftet tagits av företagare inom textil- och träbranscherna. Textilindustrin hade vuxit upp kring vattenkraften i Tannefors på 1870-talet och under industrialismens inledningsskede utökats med bl a konfektionsfabriker och bindgarnstillverkning samt det välkända Wahlbecks Repslageri. Tidvis var textilindustrin stadens största bransch, för att efter verkstädernas etablering bli den näst största med drygt 1000 sysselsatta fram till 1960-talets mitt.
Den äldre Linköpings strumpfabrik hade slagits ihop med K A Ullholms företag i Linköping, kallat ”Ulla strumpan”. Företaget hade ett hundratal anställda och var den sista konfektionsfabriken i Linköping. Fabriken lades ner någon gång kring 1966-1970.

Tyvärr var det inte så hemskt mycket att fota runtikring. Numera ligger en ganska stor livsmedelsaffär så det är ju inte riktigt ett ”fint” ställe. Men det fanns mycket vackra syréner på plats.
Svårighet: 1 ½
Terräng: 1 ½
Cachestorlek: Micro

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: