Geocaching

Gotland dag 12

Igår när vi var hos mina släktingar fick vi tipset om att det fanns en stuga med dusch och bastu några km upp för vägen. Så efter att ha vaknat upp i Bläse-trakten och ätit frukost körde vi ner mot Gardestugan.

Utrymme i duschen och på toaletten är ju något som man verkligen saknar när man använder dessa i husbilen. Så att ha varsitt omklädningsrum att duscha i kändes verkligen som lyx. Och för 10 kr var det helt klart värt det!

Därefter åkte vi ner mot Visby och åt lunch på McDonalds. Det hade börjat blivit sent och vi var hungriga. Därefter besökte vi en bokhandel och Systembolaget, viktiga grejer =). Därefter blev det en tur till Intersports lagerförsäljning och därefter en snabbis på ICA Maxi.

Sen bestämde vi att vi skulle sova ute på östkusten inatt och började åka öster ut.

Första stoppet var Visby galoppbana i cachesyfte.

Därefter tog vi 13 cacher som gick väldigt fort, ca 4 timmar… Dock blev inte alla fotade, och snacka om att det kanske skulle bli lite trist att bara kolla på bilder av diverse kyrkor, så här kommer några av dem.

Follingsbo kyrka – min favoritkyrka av dagens kyrkor. Väldigt enkel och vacker.

Dock tyckte jag att påbyggnaden på baksidan var lite väl fult.

Näst på tur var Roma kyrka. En väldigt stor kyrka.

Därefter var det Ala kyrka. En ganska liten kyrka.

I Ala fanns det också en väldigt vacker väderkvarn.

Sista kyrkan för dagen, Gammelgarn kyrka, i sten och väldigt läcker faktiskt, ser mer ut som en borg än en kyrka.

Vi åkte ut mot Sysne för att hitta nattplats och när vi kommer ut på udden ser vi att fiskbutiken fortfarande har öppet. LYCKA!

Adde sprang in och köpte ½ kg rökta räkor och aioli. I kylen hade vi 2 dl kallt vitt vin och snacka om att vi var i mathimlen. Sysne räkorna är verkligen helt underbara! Och att fiskbutiken hade öppet till 21 var helt otippat. Tur för oss som var där halv nio.

Snart är det natt för oss, ingen solnedgång ikväll, men vi klara oss så fint ändå.

Du kanske också gillar…