Geocaching

Gotland dag 13

Idag vaknade vi tidigt och såg till att komma iväg i god tid. Dock hann vi titta på hur vackert det var runt ikring husbilen innan vi åkte.

Vädret var helt fantastiskt så vi valde att åka några minuter bort till sandviken och ligga och sola ett tag.

Eftersom det var ganska tidigt, strax före 10, var vi i stort sett ensamma när vi kom dit. När vi gick efter 11, för att det hade blivit lite för varmt och båda vi bränner lite för lätt, så var det lite mer folk.
När vi kom till husbilen sa termometern att det var 26.3 grader redan, och det kan jag lova att det kändes.

Vi bestämde oss för att vi skulle åka till Etelhem krukmakeri idag och så skulle vi plocka alla cacher på vägen. Sagt och gjort…

Vår första cache var vid en plats där det pågår tjärbränning, dock inget idag, så det var tyst och lugnt när vi letade efter cachen.

Sen blev det ganska många kyrkor, rättare sagt 12 st, idag. Dagens första vid Alskog.

Därefter blev det Garda och här fanns det en ganska maffig björk.

Sen kom vi fram till Etelhem krukmakeri, som jag har velat åka till i flera år, eftersom dom har så fint porslin. Min pappas kusin har jättefina muggar som hon har köpt där och hon har även gett en sån mugg till min mamma, så har verkligen ”letat” efter liknande.

Det var ett ganska stort ställe med familjedrejning, verkstad, café och butik. Tyvärr hade dom inga liknande muggar, några som var snarlika men motivet på muggarna var inget jag gillade. Jag blev faktiskt ganska besviken, jag hade hoppats få med mig några vackra muggar hem…

Dock hade dom en väldigt god salami & brie ciabatta som vi åt. Till fika blev det en morotskakemuffins för mig och en saffranspannkaka för Adde, betyg 2 ½. Han har verkligen inte lyckats hitta någon som han tycker om…

Sen bar det av till Stånga kyrka som verkligen var extremt utsmyckad jämfört med resten av kyrkorna vi sett.

När vi tittade på termometern igen såg vi att temperaturen hade gått upp rejält. Det var så varmt att vi var i stort sett tvungna att dricka vatten och Cola Light hela dagen.

Sen hittade vi en loppis, som var förvånansvärt stor, som vi tyvärr inte hittade något på, men det fanns en hel del att välja bland. Vi känner båda två att nu när vi själva har stått och sålt saker på bakluckeloppis känner vi oss lite mer återhållsamma med att köpa en massa saker. Och bra är väl det, så slipper vi kanske ha 10 st flyttkartonger med loppissaker igen.

Nästa stop var Levinde kyrka med en mycket vacker men smal dörr.

Sen bar det av ”hemåt” till samma ställe som vi sov natt #2. Ett trevligt ställe med solnedgång.

Till middag blev det pastasallad med bl. a svarta oliver, feta ost och rödlök.

För första kvällen på hela semestern åt vi middagen utomhus och vi fällde upp markisen. Skönt att komma fram när solen fortfarande skiner och värmer. Och inga flugor eller mygg.

Det är verkligen en vacker vik där vi nu står.

Ikväll hoppas vi en fin solnedgång. Det känns bra att vi har kommit hit ganska tidigt. Vi hinner stressa av lite innan det är dags för sängen. Och spela lite kort, Adde vinner som vanligt.

Totalt antal cacher tagna idag är 18 (!) vårt personliga rekord på en dag! Vi är lite smått stolta över detta… =)

Imorgon är det våran bröllopsdag, då ska vi se till att njuta lite extra.

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: