Travel

Kanada dag 4

Så får man börja om med inlägget igen eftersom mitt nästan klara inlägg bara försvann. Tack One.com för det ;-).

Idag vaknade vi kl 06 och det kändes nästan som att jetlaggen kanske hade lagt sig lite. Lite som att vi kanske hade kommit ikapp och blivit med på Kanada tiden.

Men vi låg kvar i sängen i några timmar med datorerna, böcker, suduko och njöt av att det var morgon.

Sen gick vi upp och satte oss i soffan och väntade på att resten av familjen skulle vakna. Känns som lite av Adde’s och min vardagsrutin att sätta oss och mysa i soffan lite, innan de andra kommer och stör ;-).

Termometern visade -11,5 grad och det var ganska grått ute. Inte alls så soligt och fint som det har varit tidigare. Men ändå kallt och snöigt och det får vi vara glada för.

När de andra vaknade så blev det till att fixa frukost. Pojkarna ville ha English Muffin igen men svärmor och jag tog lite mer traditionell frukost med hallonyoghurt med mastodont-blåbär och granatäpple samt löskokt ägg med kaviar.

Jag älskar att det finns så mycket färska frukter, man känner sig supernyttig och så är det så gott, så gott. Väldigt anti-oxidant-igt också!

Och eftersom det var fjärde advent blev det till att tända det sista ljuset. Kan ni tänka er att det redan är den 20:e december, bara 4 dagar kvar till jul.

Efter frukost kom vi fram till att vi skulle ta det ganska lugnt idag. Svärfar mår inte så bra och vi andra är lite smått hängiga och inte helt friska så det var lika bra att bara ta det lite lugnt. Skönt med sånna dagar också.

Vi satt i soffan med valfri dator, bok, suduko, tidning, iPhone och så något varmt och dricka. Mys på hög nivå…

Till lunch fixades det potatis och pujolökssoppa. Värmande och gott!

Och efter lunchen avnjöts färska, stora, mörk röda bigarråer. Kan ni tänka er, mitt i vintern!

Och så hittade vi några stycken som såg ut som små hjärtan, gulligt, eller hur?

Efter lunch så begav sig svärmor, Adde och jag ut på en promenad/caching-runda. Trots att det var minus 11 grader var det ganska skönt ute, solen hade kommit fram och det blåste ingenting. På med vinterjackan, vinterkängor, långkalsonger, handskar, vantar och mössa och ge sig ut.

Juldekorationer är ju en ganska stor grej här i Kanada, så som det är i USA, så många utav husen är dekorerade till max och det är väldigt roligt att gå runt och titta på. Detta huset finns i närheten av svärföräldrarnas hus och har lite utsmyckningar. Något som jag funderar på att försöka fixa till nästa jul. Det är alltså julgranskulor i olika kulörer och en ljusslinga i ett halvhögt träd utanför huset. Jättegulligt!

Från bostadsområdet gick vi väster ut mot vattnet, St. Lawrence floden. Precis innan man kom ut till vattnet och promenadstigen gick man förbi stora lagerlokaler där man kunde se riktigt ordentliga istappar. Snacka om att få en sån i huvudet 😉

Ute vid vattnet så gick promenadstigen och längdskidspåret ungefär 5 meter från vattenkanten och det var liksom en liten brant ner till vattnet. Men man kunde gå genom lite skog så kunde man se Montreal ön och en av broarna ut till Ils de Soeurs (där vi bor).

Kl var väl strax efter 14 så solen var ju på väg ner så det var en otroligt vacker himmel och snön gnistrade vackert.

Vi plockade en cache strax bredvid floden som var tillgänglig på vintern. Det är ju ett av problemen här att vintern gör att man inte alltid kommer åt cacherna, så trots att det finns över 3000 cacher i Montreal är det inte alla som är tillgängliga på vintern. Så vi kanske får nöja oss med 1500 ;-).

Promenaden fortsatte sydöst längst med vattenbrynet och tittade på de fantastiska vyerna. 
På andra sidan, på Montreal ön ser ni en av stans många vackra kyrkor, detta är Verdun kyrka.
Visst var det otroligt läcker himmel och natur?

Längst med hela floden så måste det ha funnits mängder med bävrar som brukar fälla träden för nästan överallt hade satt upp nät runt träden så att de inte kunde gnaga mer. Undrar var bävrarna var idag?

Så här såg det ut ca 4 meter ifrån stranden, isen låg ganska tjock, med flak som hade brutits av. Och på floden seglade det mängder med isflak som krossades mot denna isen och så lät det precis som att hela isen sprack. St. Lawrence floden är väldigt ström så det är nog inte ett ställe där man skulle gå ut på isen kanske. Såg lite små farligt ut faktiskt.

Här fanns det även en cache som tyvärr inte var tillgänglig på vinter, men vi ska se om vi inte kanske kunde gå dit och titta ändå… =) Men jag tror nog att Adde nog får gå ner där själv för det var väldigt halt och det var väldigt brant, så Bambi (jag) får nog hålla mig på lite mer plan mark.

Sen bar det av norrut och hemåt via Park de la Marin som hade ganska roliga lekparker. Sen via Park Lacoursière som jag tyckte var lite kul eftersom de hade målat alla lyktstolparna gröna och broarna röda.

Det betyder ju att de står ut och syns ganska mycket när det är vitt ute. Så parken har lite färg även i vintern, så att allt inte är grått (som det är hemma).

Sen gick vi förbi dessa hus som jag tyckte såg ganska roliga ut eftersom det var 4 lägenheter men bara 3 dörrar.

Sen var vi hemma igen…

Väl hemma blev det te och varm choklad och svärmor satte igång med maten. Jag råkade somna i soffan med min bok och tydligen sov jag ganska länge. Det kändes som att jag hade feber och att jag inte riktigt mådde så där jättebra. Så det var skönt att sova lite…

Till middag blev det köttgryta med morötter och sparrispotatis med lingonsylt. Mycket gott, köttet var otroligt mört…

Till efterrätt blev det Hagendaas glass som jag och Adde hittade i affären dagen innan. Cookie dough, Coffée och Dulche de Leche – tre smaker som var mycket smaskiga, men min favorit var helt klart Dulche de Leche – vad annars =)

Sen satte vi oss i soffan och jag somnade igen och väcktes vid 21 och gick raka vägen till sängen och somnade om direkt.

Du kanske också gillar…