Travel

Kanada dag 18

Ett lite förtydligande, ang Micke/Kludd.se kommentar, innan jag skriver gårdagens inlägg. Svärfar och svärmor, är svenskar men jobbar utomlands, just nu i Montreal, Kanada. Svågern är alltså också svensk, bor i Sverige, men åkte till Montreal 2 dagar innan oss och åker hem två dagar efter oss. Alltså hela Addes familj är här i Kanada över julen. Hoppas det hjälper lite i förståelsen när ni läser om Kanadaäventyret =)

Nu till gårdagen…
Eftersom vi kvällen innan pratat om att vi skulle åka till IKEA på morgonen så var vi alla klara att åka vid 09. Dock blev det lite discussioner om vi verklingen skulle iväg eftersom det hade kommit ungefär 15 cm snö under natten och enligt vägkamerorna hade ingen snöröjning börjat, inte ens på motorvägarna. Men tillslut bestämde vi oss för att åka iväg och om vi inte kom förbi eller det var för mycket snö så skulle vi vända tillbaka. Svärfar som fortfarande är dålig följde dock inte med.

Temperaturen var -10 C och det var almänt grått och blåsigt. Windchill skulle vara ganska kallt, så det skulle helt enkelt bli en kall dag.

Under natten hade det blåst väldigt mycket och skapat roliga snöhögar. Denna finns utanför vardagsrumsdörren, ut till altanen, som man knappt ser. Man ser inte att det är en altan och en gräsplätt någon halvmeter under, utan allt ser ut att vara på samma höjd. Denna har vi döpt till Mt Kilimanjaro =).

Bilen står i ett garage under huset och utrummet utanför garagen delas av 4 hus. Så här såg det ut igår när vi kom ut med bilen. Det hade blåst in så mycket snö att det blev till att skotta eller i alla fall krossa snön lite så att vi kunde åka över och ut. Tur att man har en SUV.

Ute var det hur mycket snö som helst men snöröjningen hade kommit igång och utanför oss var vägen röjd. Månda olika snöröjningsfordon ute, som detta t.ex. en stor pickup med en plog fram.

Allt var i stort sett grått så det var väldigt trist väder, men efter lite trassel fram till motorvägen var det inga problem. 1-2 filer var i alla fall plogade och det gick jättefint att ta sig fram. Det tar ca 30 minuter att ta sig till IKEA och man åker längst St. Lawrence nästan hela vägen söderut, förbi Montreal Casino, BioSphere och en nöjespark med flera stora bergochdahlbanor. Vi passerade även mycket fina och roliga hus, byggnade och väldigt olika kyrkor, bl.a denna…

Väl framme vid IKEA var vi bland de första. Varuhuset hade precis öppnat men vi skulle ju äta frukost först tänkte vi.

Här i Kanada kostar standard talriken, 1 dollar och då är det äggröra, stekt potatis och 2 st köttbullskorvar. Sen kan man lägga till saker som kostar 1 dollar st t.ex. 3 baconskivor, en skål med frukt, kaffe, te osv. Det fanns även smoothies och juice som kostar ungefär 2 dollar och jättekanelbullar som kostar 2 dollar. Totalt gick våra fyra frukostar på ca 15 dollar, med lite skatter och sånt. Gott var det, mycket mycket gott och att avsluta med en 1/4 amerikaniserad kanelbulle var jättegott.

Utanför IKEA hade dom satt upp Svenska flagga, Kanadensiska flaggan och Quebec flaggan.

Efter några timmar på IKEA, som är väldigt likt hemma, då vi tittade på köksprylar, sängkläder, kök, golv osv så blev det ett besök på mat delen av IKEA för att fylla på lite av svärföräldrarnas förråd med knäckebröd, lingonsylt, julmust osv.

Sen gick vi ut i snöovädret igen och det hade blivit sämre. Det snöade mycket mer och blåste en hel del mer.

Svärmor och jag gick in en sväng på favoritbutiken Pier 1 Imports och pojkarna gick in på Futureshop (elektronik butik) för att leta sladdar. Vi gick nog omkring i säkert 40 minuter och tittade på alla fina saker. Och jag ville köpa så mycket, men tyvärr kändes det inte helt rätt. Många roliga julsaker som var jättefina men till sist köpte jag inget ändå. Ett inlägg om Pier 1 kommer senare…

Sen bar det av hemåt och vi tänkte ta oss till Umi Sushi och äta lunch, passa på lite när svärfar, som inte gillar sushi, var hemma. Vägen hem var som tidigare snöig och allmänt dålig.

För några kvällar sedan fotade jag Montreal Downtown och visade på bloggen, och jag har tidigare visat Montreal Downtown på dagen, men så här såg det ut när man fotade Downtown idag…

När vi kom fram till Umi Sushi så hade dom stängt! Vilken besvikelse det var. Som vi hade längtat. Istället gick vi in på mataffär #2, IGA och handlade mat och lunch. Mycket handling blev det…

På vägen hem till huset såg det ut så här, snöhögarna var större än bilarna och det var allmänt snöigt och kallt. Det skulle bli skönt att komma hem helt klart.

Lite roligt foto, alla andra uppfarter och trappor var fixade och undanskottade förutom denna. Här såg det nästan ut som att man skulle kunna åka pulka ner för trappen och att de hade begravt bilen =)

Till lunch blev det en pizza som vi köpt i färdigdisken på IGA. Gott!

Sen lurade svärfar ut Adde i snöyran för att han behövde hjälp med att dra ut sladden för ett par strålkastare som finns i trädgården. Adde gick ut och fixade och sen kom han in igen, då kom svärfar på att det var fel sladd som han hade sagt till Adde att dra ut, så Adde gick snällt ut igen och fixade, så att det blev rätt. Stackaren stod på muren och balanserade…

Sen gick svärmor och jag upp till loftet där brasan var tänd för att vi skulle släktforska lite. Dock hade pojkarna fått för sig att dom var tvugna att fixa lite med kabelrännorna som vi köpt på IKEA. Så efter någon halvtimme så fick vi tillgång till datorn och kunde sätta igång. 4 timmar senare kom vi på att det kanske var dags att fixa mat 😉

Till middag blev det medelhavskycklingröra med soltorkade tomater, fetaost, svarta oliver och basilika. Det rullades i tortillabröd tillsammans med ruccola sallad och stekna champinjoner. Jag tyckte det blev riktigt gott… Lätt och gott, med ganska mycket smak och massor med grönsaker så som tomat, gurka, paprika, lök och sallad. Inte en så snygg bild kanske, men det är lite svåfotat och denna bild på Addes jättefyllda rulle får visa att det var riktigt gott =) Självklart drack vi öl till.

Och som en liten eftermunsbit ugnsstekte vi varsin baconlindadel. Jag tyckte det var jättegott, sött och salt. Kan tänka mig att det kan vara gott med ädelost i dadlarna också eller kanske någon annan starktsmakande ost i. Får ta och testa oss fram tror jag nog =)

Efter maten, tog vi tag i släktforskningen igen och satt till 22 och försökte hitta några fler släktingar. Sen gick jag och la mig, det hade varit en lång dag…

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: