Media

Kanada dag 20

Idag vaknade vi utan något speciellt inplanerat förutom att vi skulle på IMAX bio kl 15.30. Så det var en öppen dag.

Termometern stod på -6.6 C och det var ganska vindstilla och gråmulet. Känns som att solen kanske tagit lite semester.

Vi åt frukost och diskuterade dagen och Adde och jag kom på att det kanske vore bra att åka in till stan och börja leta efter en resväska till mig eftersom min förra gick sönder på resan till Dubai förra julen.

Till förmiddagsfika blev det Timbits, eller doughnut holes som fika bröd som vi hade köpt med oss efter bion igår kväll. Att det kan vara så gott med friterade småkluttar =)

Sen åkte vi in till stan och började våran shopping tur på La Baie (Montreals motsvarighet till NK) som hade riktigt trevliga 50%-65% reor på sina resväskor. Vi hittade 2 st Samsonite väskor som blev två favoriter.

Sen gick vi vidare i underjorden till Tour KMPG som ligger under St Catherine kyrkan och där låg butiken Pour Quoi Pas! eller Varför inte?

Butiken innehåller alla såna där saker som man undrar behöver jag verkligen en sån där, t.ex. fötter i plast till en bakpotatis, Elgitarisbitsformar, bordssågar att såga tårtor med osv.

Dom hade även både förrätts/tilltuggs spikarna och tandpetarna som jag tidigare skrivit om i bloggen =) Många produkter från Freds som jag vände och vred extra länge på. Dock köpte vi inte några av produkterna som jag ”ville ha” eftersom dom var dyrare än att köpa dem i webbutik hemma. Dock köpte vi 2 bagagetaggar som syns extra bra eftersom dom var riktigt färgglada och dom hade våra initialer på.

Vidare till den superfantastiska och superdeprimerande, på samma gång, butiken Dollarama för att kolla om dom råkade ha några roliga julkort och de hade dom, så vi kom ut med ca 90 julkort till nästkommande års julkortsskickande =)

Sen var det dags för lunch och idag blev det Subway. Enkelt och gott.

Adde tog en Spicy Italian 1 ft och jag tog en Chicken Terriaki ½ft. Addes var 10 gånger godare och jag kände mig lite lurad, det är nämligen en av de dyraste smörgåsarna dom har och den smakade absolut ingenting. Chips får man ju också med så Adde valde favoriterna Old-fashioned BBQ och jag tog några nya Muss Vickies Jalapeno chips. Båda sorterna var väldigt goda =) Jalapeno chipsen var lite som lant chips med en ganska ordentlig jalapenosmak dock inte starka…

Sen gick vi vidare genom underjorden till Ailes och tittade i lite butiker där efter resväskor och små tyg Kanadaflaggor, som vi hittade i en liten Montreal Canadians sovienierbutik.

Sen vidare till Centre Eaton för att kolla efter mer väskor och efter ett fodral till Ipod:en.

Vidare till Montreal Market Trust och därefter till Simons, som ligger bredvid biografen.

Det var dags för bion, men eftersom det inte gick att komma genom den ena entréen så fick vi gå ut i kylan och gå runt hela byggnaden för att komma in i den andra entréen så att vi kunde ta oss uppåt till salongerna. Ser ni hur mycket folk det var på bion kl 15 en tisdag?

IMAXen var inte riktigt som vi tänkt oss, vi trodde att skärmen skulle vara i taket men den var ”bara” en extra stor bio skärm. IMAX är ju en Kanadsisk uppfinning tydlingen och det fick man veta innan filmen satte igång med massor med ljuseffekter och musik.

Filmen var otroligt bra, 3D effekterna var underbara dock tycker jag inte att man behöver se filmen i IMAX format, jag tror inte att den gav så himla mycket egentlingen. Dock hade vi ett avbrott i filmen på någon minut så vi fick 2 gratis biljetter till en annan föreställning =)

Sen gick vi genom Montreals upplysta gator till bussen och den gick precis när vi kom, så vi fick vänta 8 minuter tills nästa.

Sen promenerade vi hem genom vackra grannskapet, juldekorerat och mysigt.

I Kanada, liksom i USA tar man juldekorationerna på allvar. Inget fånigt smått utan det ska pyntas i träd, buskar, gärna i många olika färger och med mänger olika lampor.

Jag har fastnat lite för den ljusblå och mörkblåkombinationen, jag tycker den är otroligt vacker. Ska försöka hitta något liknande hemma, för det är ju ingen ide att köpa med sig något hem eftersom det är annan ström och andra kontakter här, antar att man kan använda transformatorer iofs men ändå.

Vackert eller hur?

Och så klart finns det tomtar och isbjörnar…
Tvillinggranarna =)

När vi kom hem, var vi ganska stelfrusna eftersom det blev en ganska kall promenad, så stod maten på bordet. Det skulle bli Tacos med Corona och Tequila, en familjen E tradition som jag anamat som min egen.

Jag är en sånn som ÄLSKAR Tequila…

Och mycket mycket gott var det, kolla bara på Addes ”lilla” taco =)

Vi hade köpt Doritos för att dippa med och det var riktigt gott vill jag lova =)

En mycket rolig kväll, helt enkelt!

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: