Media

Sherlock Holmes & Avatar

Vi har ju sett både Sherlock Holmes & Avatar de två senaste dagarna så jag tänkte ha en liten recensering om dem.

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes är registerad av Guy Ritchie och som de flesta vet är hans filmer ganska speciella. I samma anda som Snatch, Lock Stock and Two Smoking Barrels och Rocknrolla är filmen en sann Ritchie film och gillar man hans tidigare filmer kommer man garanterat att gilla denna. Dock ska man inte alls ha några tankar på Sir Arthur Conan Doles Sherlock Holmes när man ska se den här filmen. För den egenartade, intellektuelle och analyserande Sherlock Holmes kommer inte riktigt fram i filmen. Han är lite mer som en Mickey i Snatch (Brad Pitt) än en smart, sofistikerad äldre man som löser gåtor och brott. Mer action och slagsmål, typ som de andra Ritchie filmerna fick man också med.

Filmen är underhållande och helt klart värd att se, dock kanske inte på bio. Men jag gillade hur de hade byggt upp ett otroligt verkligt 1800-tals London, jag gillade framblickarna som Holmes hade. Jag tyckte storyn var otroligt fängslande och roande och dialogen var rolig och karaktärerna var väldigt underhållande.

Robert Downey Jr gör en otroligt underhållande och spännande karaktär som får en att vilja ser mer av honom. Han är både konstig och smart, underhållande och lite tråkig men framförallt utmärkt en utmärkt Holmes i Ritchie anda. Jude Law, som man inte sett så mycket av på sistonde, var en utmärkt sidekick Dr. Watson. Smart, snäll, godhjärtad och lite sorgsen.

Helt klart värd att se om man gillar Ritchie filmer och jag tycker nog att man skulle kunna gilla den om man ser den med ett öppet sinne, en futuristisk och lite mer aktion-ig Sherlock Holmes.

Poster

Avatar

Avatar är en James Cameron film med allt som det betyder. James Cameron har gjort filmer så som Titanic, Terminator, Alien, Dark Angel, Point Break osv. Filmer som är lite mer som ett äventyr än som en film.

Avatar är ett omvänt sci-fi äventyr där det är människorna som invaderar en planet, Pandora, där naturfolket Na’vi lever i ett med naturen och försöker komma åt och bryta den otroligt dyrbara mineralen Unobtainium.

Ett krig bryter ut mellan dessa två världar och mittimellan dem står Jake Sully en rullstolsburen Marin och hövdingadottern Neytiri.

Filmen är otroligt vackert gjord, i 3D, med otroliga skogar, med all världens olika färger, förtrollande blommor och växter, flytande berg och spectakulära landskap. Pandora är helt enkelt det mest färgglada, det mest fantastiska, det mest underbara ställe man kan tänka sig, ett undervattensparadis ovanför vattenytan ;-).

Jag levde mig verkligen in i världen och om man inte ska se filmen för storyn, tycker jag absolut man ska se den för den fantastiska världen som James Cameron har byggt upp. Och man måste se den i 3D, man måste det!

Jag tycker dock att filmen blev lite för amerikansk, lite för mycket good guy vs bad guy, men det är ju lite av charmen också kan jag tänka.

Sam Worthington är underbar i huvudrollen och gör sin roll son Avatar brilliant. Sigourney Weaver likaså. Karaktärerna är ordentligt utarbetade och står för sig själva. Alla karaktärerna är underbara, men dock kan många av dem liknas vi karaktärerna i Poccahontas eller någon annan film där människorna kommer till ett naturfolk och tar över.

Jag tycker absolut att man ska se denna film på bio, om man inte råkar ha en 60 tums TV hemma och i 3D, det tillför mycket tycker jag. Världen behöver mer 3D.

Hos Vae Victis finns det en mycket bra reccension om filmen om man vill veta mer om vad som händer i filmen.

0 kommentarer

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: