Kräft- och saffranspasta
Snabbt och enkel middag som lämnar mersmak. Gott så det är löjligt! Värm upp en tomat och saffrans créme fraîche i en kastrull. Koka färsk pasta, vi använde spenatpasta. När pastan är klar vänder man ner kräftstjärtar i fraîches och blandar väl. Servera direkt!
Sista helgen på jaktmarken
I helgen åkte Adde, Hansson och jag ner till jaktmarken för sista fången. Vi har sagt upp den marken, tyvärr var det inte riktigt som vi tänkt oss… Vi har hittat en annan mark och hoppas att den blir bättre och framförallt annorlunda. Men i helgen var vi nere en sista gång för att fodra och njuta lite av den vackra naturen och vädret. Helgen blev väl egentligen inte riktigt som vi tänkt oss. Det …
Chokladmousse med Muscovadosirap
Med i Buzzador-paketet från Dansukker, fanns det förutom Gelésocker Multi även en flaska med Dansukkers nyaste produkt Muscovadosirap. Det är en sirap gjord på Muscovadosocker, som är ett sockerrör som växer i Mauritius och den är Fairtrade-märkt. sirapen är mörk och smakrik med en fin ton av lakrits. För att testa den ville jag göra något riktigt enkelt och Svärmor hittade en enkel chokladmousse att testa. 3 ingredienser, ja eller fyra om man toppar med …
Ikväll firar vi…
Ikväll blev det finmiddag med bland det godaste som finns, för idag fick jag ett väldigt trevligt besked och då gäller det att fira lite… (Det är ju andra gången denna vecka vi firar lite och det känns helt fantastiskt egentligen, ja, visst, snart ska jag berätta om allt så att det är klart men inte just nu…) Svärmor, Adde och jag sitter i solen på altanen med grillen rykandes bredvid, ett glas av det …
Zodiakens te & nudelbar
Nu sitter jag på Zodiakens te & nudelbar och äter lite frukost efter ett riktigt lyckat möte och väntar på ytterligare möte i eftermiddag… Jag är riktigt glad idag, ett riktigt kul besked som kom idag och fler kanske det blir 🙂
Magisk Sommar
Min senaste premie från Middagshjälpen är Magisk Sommar av Hanna Widell & Amanda Schulman. En bok fylld med trevliga recept inför den stundande sommaren. Massor med inspiration och väldigt vackra bilder på mat av Amelia Widell. En riktigt fin bok!
Stinsen i Söderköping
Idag blev det lunch med Svärmor på Stinsen i Söderköping. En riktigt god och väl tilltagen bakad potatis med “egengjord” skagenröra. Mums!
Ikväll grillar vi…
När det är fint väder, med solsken och värme, då så det grillas tycker jag. Sommaren = Grillning Ikväll korkas det upp en Amarone som Svärmor köpt och så en avokado- och räkförätt med balsamico och parmesanost. Gott som stryk! Sen blev det kött och potatisgratäng… Mums! Och sparris, denna fantastiska grönsak… Det firas lite, men mer om det senare, men det är spännande… 🙂