Nu tar vi kväll, efter en väldigt tröttsam dag då vi har flyttat över båten från våran gamla 30-kärra till våran nya 80-kärra. Efter hjälp från domkraften, tunga lyft, jiggar, pallar osv. så fick vi över den och nu står den stabilt. Ca 4 timmars arbete. Bastun är igång och middagen väntar på spisen. Kanske en kall öl… Hoppas ni andra har en trevlig kväll!
Ugglor
I år till min födelsedag tänkte jag faktiskt att jag skulle ha Halloween fest med obligatorisk utklädnad, men eftersom det händer så otroligt mycket just nu i vårat sociala liv – så kändes det inte riktigt som att det fanns någon tid över. Men det gör ju inte att man ändå går och funderar på utklädnader som man skulle kunna haft. Men egentligen är det väl lika bra att jag inte ska ha någon halloweenfest …
Middag
Ikväll blev det en ganska sen middag och varse sig A eller jag orkade hålla på i köket så länge så vi tog några genvägar och gjorde en god måltid. Det blev lite av en snabbmats variant eftersom den tog ca 10 minuter att göra, och om man vill vara duktig skulle man säkerligen kunna gjort god egen potatismos – men för vår del gick det bra med pås-mos. Jag kryddade laxen med citronpeppar, salt …
Maaaaaaaaat!
Dagens lunch kanske inte blev den absolut snyggaste men den blev garanterat god. En kasslerpasta sås med fullkornsspaghetti, med grönsaker. Jag är inte speciellt förtjust i kassler därför stekte jag på den ganska bra innan jag tillsatte såsen så då blev den lite mindre kassler-konsistensig. I sista sekunden hade jag även i lite sambal oelek och det blev riktigt gott. Lite styrka men samtidigt en väldigt mild och krämig sås. Fräs hackad lök, champinjoner och …
Middag: Kycklingsallad
Vi gillar sallad men vi äter det inte så himla ofta. Men när vi väl äter det så säger vi alltid att vi ska äta det oftare och förhoppningsvis så kommer vi att börja göra det den här gången =) Idag blev det en kycklingsallad med hemmagjorda krutonger. I salladen hade vi gurka, tomat, isbergssallad, röd och gul paprika, sugarsnaps, gul lök och champinjoner. Jag grillade en hel kyckling i ugnen utan skinnet kryddad med …
Kusmi Tea
Hösten är ju teets tid och därför börjar jag nu kolla genom mina förråd. Jag har väldigt mycket te, många olika smaker, färger och från olika länder. Många goda koppar te blir det. Adde har ju byggt en jättefin te-hylla åt mig i köket där jag har alla mina teburkar. Jag köpte dem för 5 kr/st på FunnyShop i Mariestad – så jag tror att jag köpte 15 st, så att jag har extra. Tyvärr …
Lunch: Omelett
Idag blev det en väldigt smaskig grönsaksomelett till lunch. För 2 p 4 ägg – ½ dl mjölk – margarin – 25 g soltorkade tomater – 25 g gröna oliver – 8 skivor ost – champinjoner – gul och röd paprika – tomat – gul lök – Valfria kryddor Min omelett ser ju mer ut som en gratäng eller en röra men det var för att den fastnade i stekpannan. Servera med en god sallad.
SuperShoppat
I helgen var jag och Adde på stan (i Norrköping) och tittade lite i affärer. Vi skulle träffa familjen J senare på dagen så det blev bara en liten snabbis. Jag behövde mascara och eftersom jag typ nästan enbart använder Lancôme’s L’Extreme blev det den den här gången också – jag tycker den är helt briljant och vill inte ha något annat! Även min ansiktstvätt var slut så det fick bli en sån flaska också. …
Mitt nya dille…
Min nya vill-äta-grej är knäckebröd, speciellt Mini-Rut. Just nu finns det inget godare! Och jag gillar ju egentligen inte knäckebröd – men jag hoppas att det håller i sig, för det är väl ganska nyttigt med knäckebröd jämfört med vanligt vitt bröd. Självklart kan det ju ha lite med pålägget att göra också och som tur är har vi just nu väldigt smaskigt pålägg. Och om man kan variera lite så kan man ju inte …