• Hemnet

  Hemnetspaning – Snäckklinten Visby

  Adde och jag har ju en Gotlandsdröm…

  …att hitta ett ställe på ön, som vi älskar, där vi skulle kunna bo i stora delar av året och sen hyra ut under sommaren. Men först skulle vi behöva hitta jobb där vi kan jobba på distans, det kan ju iofs Adde göra men jag skulle behöva hitta något som är lite mer site-oberoende, men det är mer något för framtiden. Kanske nån gång när jag startar eget…

  Men trots att drömmen egentligen är ganska långt i framtiden så är det ju underbart att leta efter härliga Gotländska hus som jag kan kära ner mig i och Man oh Man, har jag hittat huset!

  På Snäckklinten hittar man denna fantastiska dröm med den vackraste utsikten mot havet någonsin. Det är ett Fritidshus på 90 m² uppfört 1909 med mycket av charmen och tidens romantik bevarad. På tomten finns också ett litet gästhus på 36 m² från 1920 för alla vänner och bekanta att komma på besök. För om man ska vara helt ärlig är det inget stort hus men det är så himla underbart att jag inte vet var jag ska ta vägen. Läget är lugnt och fridfullt vid Snäck med såväl strand, natur och strövområden utanför dörren.

  Ett otroligt charmigt hus på 126 m² uppdelat på 4 rum. Tomten är inte jättestor, 1 966 m² men fyllt med träd, blommor och vackra rabatter.

  Egentligen behövs det väldigt få ord… bilderna talar verkligen för sig själva…

  Snacka om härliga sommardagar som kan spenderas i skuggan av träden.

  Insidan är verkligen inte min stil, det är plottrigt och lite för lantligt för mig. Men detaljerna är vackra och jag skulle nog inreda det väldigt lantligt men mindre plottrigt.

  Jag gillar verkligen inte gult så det skulle nog bli lite vitare och det tycker jag skulle bli finare till dom röda fönstren.

  Med en mindre plottrig tapet, fast ändå tidstypisk skulle det bli väldigt fint.

  Vacker utsikt!

  Gäststugan på 36 kvm uppfördes 1920, och har eget kök. Vinden är inredd till ett gästrum och nås via utvändig trappa. Perfekt till gäster!

  Ett lite större problem med huset är att Snäcks Annex som ligger strax nedanför fastigheten, ca 30 m framför, är planerad att byggas om till 9 st radhus i två plan. Det gör ju att utsikten kommer att förändras men har man tur så stör de inte så mycket. Eller så gör det det, det är ju det som är så svårt att säga… 
  En riktigt dröm!

  Phot cred: Bertwig

 • Hemnet

  Hemnetspanning – Örebro

  Hittade en nätt liten villa som jag tänkte visa upp om ni är i behov av en sommarstuga eller permanentboende med stil!

  En pampig 20-talsvilla med en stor parkliknande trädgårdstomt om 7 559 m², en otrolig boyta på 280 m² indelat i 10 rum.

  Verandan är to die for… med en vink mot amerikans kolonialism.

  Detaljerna inomhus är väldigts tidstypiska för ett 1920-tals hus med vackra träsnickerier och högt till tak.

  Men det finns också dessa horribla inslag av trä-mardrömmar. Köket innehåller så mycket trä att den nog självmant utrotat en hel skog. Att kombinera trägolv, trätak, träväggarna OCH träluckor var nog en dålig dag hos inredaren.

  Luftiga och ljusa sovrum med stora möjligheter. Spegeldörrar och vackert patinan golv.

  Förutom rummen där det har valts att ha träpanel på väggarna. Det må vara tidstypiskt men fult som stryk.

  Och badrummen behöver fräschas upp rejält men ytorna gör att det kan bli mäktiga vackra badrum som innehåller både badkar och dusch.

  Potentialen är enorm! Ett magiskt hus som i rätt händer kan både vara en tidskapsel till 1920-talet men också en pampig och top-notch bostad.

  Photo cred: Mäklarhuset.

 • Hemnet

  Hemnetspaning – Uddevalla

  Välkommen till Villa Skanskullen som även kallades Thorburnska villan.

  Villan ritades av arkitekten Eugen Thorburn. Hans tidigare verk var minst lika imponerande Strömstads stadshus, Flickskolan i Uddevalla och Lundenskolan i Göteborg. Dessutom har han ritat Kungsportsbron i Göteborg, skolhuset på Gustafsberg och flera vackra sekelskifteshus på Lagerbergsgatan i Uddevalla.


  Denna fantastiska villa som byggdes 1890 ligger på Nonnens väg 8, Uddevalla och är en treplansvilla i sutteräng. Dom 202 kvm är indelade i12 rum varav 4 sovrum.


  1921 drabbades villan av en brand men kunde räddas och restaureras. I villa bodde då systrarna Rosa och Margaret Thorburn. Systrarna dog år 1951 med bara tre dagars mellanrum och villan skänktes då till Uddevalla församling. Villan har en tid fungerat som sjömanskyrka.

  Villa Skanskullen har tre våningsplan samt stor vind och källare. I entréplanet finns en komplett bostad med kök, matrum, sovrum, allrum, toalett och tvättstuga/duschrum. På nästa våningsplan som ni når via det imponerande trapphuset med höga vackra fönster hittar ni de sociala ytorna med bland annat en pampig matsal, allrum, bibliotek, kök och serveringsrum.

  Trapphuset leder er vidare upp till den mer privata våningen med tre sovrum, allrum samt badrum/tvättstuga..


  Som en väldigt exklusiv alpvilla i Uddevalla.


  Vackra detaljer utomhus som skapar mervärde!


  Inne är villan lika spektakulär med häftiga detaljer och fina material.

  Massiva fönster håller denna relativt mörka trävilla ljus och vacker.

  Detaljerna ❤️

  Små vrår och smart använda ytor.

  Udda detaljer.
  En otroligt läcker villa med många häftiga detaljer! Mycket historia och ett hantverk som var dåtiden top notch! En del av Svensk historia som är vackert bevarat. Makalöst!

  Photo cred: Svenskfastighetsförmedling

 • Hemnet

  Hemnetspaning – Helsingborg

  Villa Minnet, en superb villa på 420 kvm mitt i Gantoftas naturreservat, med bästa läge, träd och vindens sus som grannar. Här finns ett stort härligt kök, många rum att spendera tillvaron i, generösa sovrum, badrum, ett härligt orangeri, en sutterängvåning som är perfekt för egen verksamhet eller som kan passa att hyra ut.

  Som ytterligare plus har du cykelavstånd till havet och 7-8 minuters bilfärd till Helsingborgs centrum. Du bor alltså så naturnära som möjligt men ändå stadsnära med alla bekvämligheter som Helsingborg har att erbjuda.

  11 rum, stor terrass och ett orangeri. Härliga ljusinsläpp, kakelugnar och lutade furugolv i hela fastigheten.

  Dubbelgarage med automatiska dörrar och stora förrådsutrymmen.

  Huset byggdes 1909 men har alla moderniteter man kan önska sig.

  Men renoverat med en tanke på att framhäva det vackra som huset har att erbjuda och spara detaljer som gör huset unikt. Älskar enkelheten i detta rummet men jag vet inte om rummet är anpassat för att leva i eller bara vara vackert och stilrent. Men jag älskar att man har sparat borden i taket och golven. Det är fantastiskt vackert!

  Denna är min favoritfärg på väggar! Jag älskar denna mörka petroleum blå även kallad Teal. Om jag skulle kunna ha allt i denna färg skulle jag köpa det. Älsk!

  För en lilla nätta summan 10 595 000 är huset ditt. Och ja, det är magiskt!

  Photo cred: Svensk fastighetsförmedling

 • Hemnet

  Hemnetspaning: Linköping

  Denna unika bostad är nu till salu, Linköpings minsta höghus. En totalrenoverad före detta transformatorstation som byggdes 1924 har gjorts om till ett trevårningsvilla i modern standard. Boarean är hela 66 m2 med en tomt på 222 m2. Huset är uppdelat i 2 rum och kök varav ett sovrum med massiv trappa i ek från första våningen som innehåller kök till vardagsrummet på mellanvåningen och till sovrummet högs upp i huset. Ett unikt boende i ett lugnt område i centrala Linköping.

  Utsidan är väldigt fin, jag gillar verkligen att de har bevarat stilen men ändå håller sig till områdets färger och stil. Det enda som visar på denna före detta transformatorstationen är ovanför dörren med blixtrarna =)

  Ett litet höghus i knasigt liten storlek.

  Lugnt bland de andra flerfamiljehusen.

  Tyvärr syns inte dekorationen över dörren på dagen men lite kan man se glasarbetet.

  Tyvärr blev jag ganska oimponerad av insidan. Jag tycker verkligen inte att det är renoverat på rätt sätt. De har verkligen bara renoverat bort allt som varit och det kanske är för det inte gick behålla något, men samtidigt känns det som att man då kanske får försöka skapa något som skulle passa in. Inredningen är bara så vit… =(

  Och tyvärr är det samma sak i köket… Det känns som ett ganska oimponerande kök trots att jag verkligen gillar golvet och det gråa kaklet. Vet inte om det kanske är för att jag inte gillar listerna vid golvet men det ser tyvärr billigt ut =(

  Fina detaljer, gillar verkligen marmorskivorna i fönstren.

  Sovrummet högst upp med många härliga ljusinsläpp och jag gillar att de har laserat taket vitt.

  Detaljerna är som sagt trevliga.

  En bild från hur det såg ut tidigare… Om jag hade gjort om denna transformatorstationen skulle jag ha försökt att behålla väggarna lite mer som de är i denna bild och använda mig av mer metall för att få lite mer industriell känsla. Kanske försöka införskaffa några mätare som finns på bilden ch inreda med liknande. Lite mer industriellt helt enkelt… För att behålla lite av charmen… Men alla är vi ju olika så klart =)

  Foto cred: Länsförsäkringars fastighetsförmedling

   

 • Hemnet

  Hemnetspaning: Sollefteå

  En underbar 4 hektars gård från 1890 med oändliga möjligheter. Otroligt prisvärt strax utanför Sollefteå.

  8 fantastiskt vackra rum varav 4 sovrum, med en boarea på 410 kvm. Så stora ytor är givet och många möjligheter! Detaljer så som kakelugnar och trägolv i hela huset och huset har mängder med charm.

  Kök med sten-bänkskiva och stort skafferi, härligt lantligt kök med stora ytor för att umgås med familj och vänner.

  Detta härliga badrum var läckert tycker jag. Gillar träbadkaret skarpt och det svartvita golvet som finns i flera av husets badrum/toaletter. Gillar en röd tråd!

  Vackert med dessa dova färger och mycket trä, trots att jag egentligen inte är så förtjust i trät.

  Härliga stora ytor!

  Foto cred: Fastighetsbyrån

 • Hemnet

  Hemmetspanning: Ljusne

  Länge sedan vi körde en Hemnetspanning tycker jag, ja, det finns ju inte brist på fina hus, men brist på ork helt enkelt. Hösten har börjat lite tufft för mig i år, men men det får vi råda bot på ?

  En f.d. baptistkyrka i Myrbacka är till salu. Myrbacka ligger i Ljusne några mil från Söderhamn.

  Kyrkan byggdes 1931 och har rn boarea på 108 kbm och en biarea på 267 kvm, dvs en stor kåk. Det finns 6 rum, varav 3 sovrum och två kök.

  Renoveringsbehovet är stort men potentialen är ännu större. Titta bara på denna underbara sal, ljuset flödar och det skulle bli ett fantastiskt vardagsrum!

  Älskar gamla kyrkor omgjorda/eller som väntar på att bli omgjorda till bostäder. Det bara skriker i hela min kropp att köpa! Men vad ska jag med ett stort hus i Ljusne att göra? Sommarstuga perhaps? ?

  Priset är fantastiskt om man är villig att lägga ner lite kärlek i huset, 695000 kr. Köp, köp, köp!

  Alla bilder tagna av Svensk Fastighetsförmedling.

 • Hemnet

  Hemnetspanning – Motala

  En väldigt speciell fastighet ligger i dagsläget till salu, en riktig pampig och läcker fastighet med mycket historia.

  Tosska Villan byggdes 1873 och tomten ligger på Kvarnön med Motala Ström på ena sidan och Göta Kanal på den andra. Huset byggdes av ”Motala-kungen” John Andersson och gick under namnet Villa Strömsborg.

  Villans 419 kvm är uppdelade på två våningar, med källare och ett vackert tornrummet en härlig utsikt. Entréplan har 4 meter i takhöjd och är enormt vackert.

  Det är verkligen ett välbevarat hus med vackra eldstäder och vackra trägolv pryder hela huset.

  Förutom magisk utsikt från trädgården mot olika vattendrag har tomten även ett poolområde med utespa och poolhus. I poolhuset finns även en gästvåning, lyxigt!

  Ett underbart vackert hus med detaljerna från förra sekelskiftet bevarat. Vackra spröjsade fönster, färgerna är extremt tidstypiska och enkla men eleganta.

  Och utsikten, ja den säljer ju sig själv!

  Älskar att huset har ett serveringsrum i anslutning tillköket och matsalen. Att bevara dessa gamla traditionerna tycker jag är så härligt och ett härligt kulturarv.

  Med en nätt liten prislapp på 50 laxar under tio millar, är det småpotatis om man plaskar i den ankdammen, men för en helt vanlig Svensson är det att vinna på Lotto som krävs, ja eller bara njuta av de vackra bilderna ?

  Bilder: Residence.

 • Hemnet

  Hemnetspanning – Fridensborg

  Villa ”Fridensborg” är en pampig gammal 102 årig dam med stort renoveringsbehov.

  Villan ligger utanför Linköping och är en stor del av Bestorps historia som tidigare både varit flerfamiljshus, lanthandel och ett hönseri.

  Vissa delar av bostaden har renoverats och köket har blivit riktigt fint. Jag älskar grå kök och detta köket är riktigt läckert! Liknar mitt drömkök. Köksön, oh!

  Matplatsen som ligger i ansluten till köket och jag gillar att man kan se teglet och fönstrena är underbara. Vilket ljusinsläpp.

  Ljusinsläppet fortsätter genom hela huset, kolla bara vardagsrummet! Älsk!

  Väl tilltagna ytor med spröjsade fönster, plankgolv och skjutdörrar. Ett stort hus med 10 rum och kök, med en stor källarplan med förvaring och våtutrymmen.

  Denna hallen är guld!

  Och en härlig kattvind, så vacker!

  Härlig utsikt över grannskapet. Trädgården är stor och lummig, med en hundra-årig historia av sommarfester och familjeglädje, med fruktträd och bärbuskar.

  Åh!

  Bilder: Skandiamäklarna.

 • Hemnet

  Hemnetspaning – Oxelösund

  Den anrika Sjömanskyrkan i Oxelösund är till salu. Jag såg huset första gången när jag såg SVT-programmet Vem bor här och kärade ner mig i huset totalt! Alltså ni vet ju hur jag älskar omgjorda lokaler och att jag speciellt älskar gamla omgjorda kyrkor men denna är den vackraste jag någonsin har sett. Dels är den omgjord till ett riktigt vackert hem men de har också använt sig av kyrkans verkliga planritning istället för att göra om allt till ett hem. Jag är helt kär!

  Jag har ju en dröm att jag och Adde ska köpa en semesterbostad på Gotland i framtiden, ett ställe vid havet som vi kan spendera många härliga sommardagar vid, men mest av allt kunna bo under de månaderna som är karga och grå. Gotland på vintern är bland det vackraste jag vet! Men om vi skulle kunna hitta ett gammalt kapell eller en gammal kyrka att göra om skulle jag uppfyla drömmen deluxe!

  Anywhooo tillbaka till denna underbar pärla! Eftersom det är en gammal sjömanskyrka ligger den så klart i hamnen i Oxelösund, kan tänka mig att det trots industrilandskapet runt om en väldigt fridfull plats, speciellt på helgerna och kvällarna då det inte brukar finnas så mycket folk vid industriplatser.

  Och på kvällarna ser kyrkan otroligt mäktig ut! De som har gjort om kyrkan har verkligen tänkt på allt, från lamporna i fönstret till lamporna utvändigt som ger huset ett otroligt utseende även när det är mörkt. Riktigt smart tänkt! Jag vet att hon som bodde här under programmets gång var inredare så det är kanske inte helt svårt att förstå att det blir bra. Gillar även den här typen av staket, glest men ändå ordentligt inramande.

  Insidan är bara wow! Dels har de använt sig av alla vrår av den gamla kyrkan men sen har de inrett hemmet otroligt vackert med mycket antika detaljer som allt ger ett fantastiskt intryck. Gillar verkligen bänken de skapat under Tv’n, med gulliga smådörrar och den är så smart och vacker! Älskar’t! Om jag nu skulle ha 8,5 miljon att spendera på ett hus bara sådär så skulle jag verkligen fundera och diskutera med säljaren om att behålla det mesta av inredningen. Mycket är bara helt klockrena! Tavlorna på nedan bild skulle jag kanske ta bort men det är ju en liiiiiten detalj i det stora hela!

  Vardagsrummet eller allrummet fortsätter och är lika vackert på andra hållet. Vinklarna, takhöjden och inredningen. Jag blir mållös!

  Jag älskar balkongen, jag kan tänka mig att det skule för min del vara en plats jag skulle spendera mycket tid på. Jag skulle vilja se ut på vardagsrummet och skulle bli både inspirerad och känna ett otroligt lugn. Ljuset, kolla bara ljuset!

  Åh – vilken utsikt! Blir lugn bara jag tittar på nedan bild!

  Denna vinkällare är magisk! Jag är ju inte en vinnörd på det sättet men har man möjlighet att ha en vinkällare som denna så ska man ha en vinkällare som denna. Ett underbart rum att njuta av med vänner.

  En drink i källaren skulle nog bli en vardagssyssla och sen älskar jag att det är en glasdörr ner till källaren så att man kan kolla ner i källaren från Vardagsrummet. Jag ser framför mig hur alla gäster skulle jubla á la Carlsbergs-reklamen över denna.

  Hallen är underbart vacker! Jag är lite kluven angående stenarna på väggen. Jag gillar verkligen dessa plattor, då jag tycker de ger ett vackert intryck men jag tycker inte riktigt det passar in i denna tegelkyrka. Det blir lite för modernt för mig och jag tror inte att det är det de vill, utan de vill nog ha det som att det är en gammal vägg och då skulle denna behöva bli mer som källarlokalen, mer murbruk eller kanske bara kalkade väggar… Detta är otroligt vackert, men jag tycker inte riktigt det passar in helt och hållet. Men inredningen är riktigt läckert! Jag har ju en liten dille på Terrakotta-armen, så jag älskar ju statyn, men det är ju en ytterst konstig dille =)

  Ett av badrummen använder de knasiga vinklarna och vrår i kyrkan och jag älskar att teglet är framme! Dock förstår jag inte riktigt valet av de ljusgråa golvet. Varför inte fortsätta det mörkgråa, det tror jag skulle bli snyggare!

  Köket är riktigt häftigt också. Modernt men denna passar in tycker jag. Väldigt trevligt och

  sällskapligt rum.

  Ett av sovrumen är mysigt och väldigt vackert. Ett litet rum men med så härliga detaljer. Och jag kan tänka mig att utsikten är rätt trevlig!

  Utomhus har det skapas en vacker oas att njuta av stillheten. Även ett litet gästhus finns att erbjuda sina gäster.

  Skugga och måna många olika platser att sitta på.

  Vilken härlig utsikt från uteplatsen!

  Bilder: Residence Fastighetsmäkleri.

   

  Oj, vad jag skulle behöva flytta till Oxelösund och vinna på lotto =) <3

%d bloggare gillar detta: