• Bibbi.Ulf,  Mom-Dad,  Moving,  OakNose,  Rulle

  Den årliga sommarfesten

  I slutet av juni firade vi min käre fars födelsedag. Det är ju lite av en årlig sommarfest i min familj eftersom mina föräldrar alltid är hemma i Sverige på pappas födelsedag. Och därmed vet släktingar och vänner att de kan komma och träffas hemma hos oss. Det blir alltid en underbar tillställning!

  Adde och jag åkte upp redan på fredagskvällen efter jobbet med en släpkärra för att försöka få med oss lite grejer från huset till vårt nya hus. Väl framme så öppnade jag dörren till mitt föräldrarhem och doften av kanelbullar spred sig. Min fantastiska mamma hade bakat kanelbullar till mig eftersom jag sagt till henne att jag var så sugen på hennes nybakta bullar. Snacka om världens snällaste mamma =) Och ja, de var helt otroligt goda, purfärska ut ur ugnen.

  Sen spenderades kvällen med att Adde kröp omkring på vinden och letade kartonger med saker och jag packade ner våra grejer. Oj, vad grejer man har… SUCK! Vi har ju haft ganska mycket av våra saker förvarade på vinden hos mamma och pappa samt hos Svärföräldrarna så det blir till att hitta alla sakerna och komma på vad det är för saker som vi vill ha med oss direkt nu och vad det är för grejer vi kanske inte behöver direkt. Det är en del att fundera på…

  På morgonen åt vi frukost tillsammans med mina föräldrar och Wilderbeast och det var ganska trevligt att bara tjattra lite innan det var dags för dagens festligheter.

  Adde och jag fortsatte med packande och krypande på vinden för att hitta våra grejer. Vi hittade både porslin och kastruller och en massa annat bra. Vi fyllde släpet med saker och ytterligare saker. Varför man skulle behöva alla dessa saker kan man ju undra =) Men släpet fylldes och strax innan gästerna kom hade vi städat upp det sista och gjort oss i ordning.

  2014-06-29 Pappas födelsedag 01

  Bibbi, Uffe och Rulle (min faster och farbröder) kom lite tidigare på eftermiddagen och vi passade på att fika lite med mammas nybakta ädelostgifflar… OMG, snacka om smaskigt! Och som vanligt är det så mysigt att bara sitta och prata med min familj.

  2014-06-29 Pappas födelsedag 02

  Sen var det till att fortsätta med förberedelserna innan resten av gästerna dök upp.

  Det blev som vanligt en hej-dundrande fest med varma skratt och många glada tillrop. Vi behövde värmen eftersom regnet öste ner runtomkring oss på terrassen. God mat och god dryck serverades det självklart i mängder som vanligt hemma hos mamma och pappa.

  2014-06-29 Pappas födelsedag 03 2014-06-29 Pappas födelsedag 04 2014-06-29 Pappas födelsedag 05 2014-06-29 Pappas födelsedag 06 2014-06-29 Pappas födelsedag 08 2014-06-29 Pappas födelsedag 10

  2014-06-29 Pappas födelsedag 09 2014-06-29 Pappas födelsedag 07

  Det firades långt in på småtimmarna och jag tror att alla var nöjda och glada, speciellt pappa som blev firad ordentligt av familj och vänner!

  På söndagsmorgonen fortsatte Adde och jag med packningen av bilen och släpet. Och sen åt vi frukost tillsammans med mamma och pappa och Bibbi och Uffe som sovit över. När vi kände att vi inte fick in en endaste pryl in i bilen tackade i för oss och började vår resa hem till vårt hus. VÅRT HUS!

  Sen vi fick nycklarna i fredags, så hade jag inte varit i huset ännu, men det hade ju Adde. Så för mig var det första gången i huset som ägare =) Det tar ju några timmar att åka söder ut och vi hade bokat en dejt med Hansson som kunde hjälpa oss att packa ur bilen. Sen fortsatte kvällen med rivning och flyttande av prylar från bilen till huset och runt i huset.

  En riktigt trevlig helg med många inslag!!!

 • Design,  Moving

  Att redan börja planera

  Sen jag berättade om vårt nya liv så har vi fått många härliga kommentarer, många lyckönskningar och hejarop. Det känns jättekul och spännande! Tack!

  Än har vi inte hittat något hus, det har inte funnits speciellt många ute på hemnet. Tyvärr.

  Men det gör ju inte att jag har börjat fundera på inredning. Det är ju lite som att ta ut segern i förskott men för mig är det ett sätt att hålla mig lugn och det är ju en del av min personlighet att planera och inreda hela hus utifrån en liten bild. Jag ser framför mig hur huset kan se ut och vad vi skulle kunna göra, potentialen…

  Första steget för mig känns som att det är att försöka komma på vilka möbler vi faktiskt redan har och vad som skulle vara saker vi behöver köpa. Vad som skulle vara snyggt tillsammans och vad vi skulle göra och hur.

  Jag har kommit på att vi har faktiskt ganska få möbler, vilket både är skönt och skrämmande. Som vi har bott hittills har vi gjort oss av med väldigt mycket och sen har vi inte behövs så mycket eftersom vi bott delvis möblerat.

  Jag gillar enkla, stilrena och vackra möbler och blandar gärna gammalt och nytt och lite olika stilar. Sen är det detaljerna som skapar helheten, detaljerna som skapar det personliga och detaljerna som gör ett hem till ett hem.

  Som bas har vi en del IKEA-möbler som resten av svenska folket och det blandas med fynd från 30-talet från skytteklubben, loppisfynd, saker vi fått ärva och så andra klenoder vi hittat.

  Men jag tänkte börja med basen från IKEA, det är den enklaste att beskriva och visa bilder. Många av fynden ligger fortfarande på vinden hos mamma och pappa eller i källaren hos Svärföräldrarna och dem har jag inga bilder på just nu.

  Vårt middagsbord, Bjursta, som vi köpte på vägen hem från en Bruce Springsteen-konsert i Göteborg, 2008. Vi hittade det på fyndavdelningen utan en skråma för en bråkdel av priset eftersom det hade returnerats utan kartong. Men med hjälp av filtar fick vi hem det inuti bilen utan några problem och det blev så himla bra!20140120-174622.jpg

  Till bordet blev det Börje-stolarna, enkla och stilrena. Egentligen var tanken att de skulle vara ett par stolar som fungerade något år tills vi hittade något annat men vi använde dem i tre år och trivdes så bra med dem. Visst det finns snyggare stolar men jag gillar dessa…20140120-174748.jpg

  Till dessa köpte vi även 5 st väggskåp som inte verkar finnas på IKEA längre. Jag tror att de från början var DVD-förvaring, men vi använde dem som vitrinskåp för våra kristallglas från Kosta Boda. Jag gillar verkligen inte stora klumpiga vitrinskåp för de äter upp rummet, men dessa fungerade riktigt bra. Och dessa hoppas jag att vi kan använda igen. Med led belysning och snygg upphängning blev det lite av ett vackert ljusspel i vardagsrummet.

  2014-01-21 skåpTill dessa användes massor av läckra detaljer som textiler, fårskinn, ljuslyktor och andra personliga detaljer som skapade en vacker matsal. Något vi trivdes så bra i och hoppas kunna göra igen. Så matsalen behöver egentligen inga möbler, beroende på hur stort det är och vad vi behöver för förvaring. Vi skulle behöva ytterligare några stolar och kanske ett konsolbord men det är ju svårt att säga.

  Nästa gång tar vi ett annat rum och ytterligare möbler vi har, vilket faktiskt inte är så himla många till. Vi får väl se det hela som en liten bygga på med mer möbler när vi hittar excersis också, för varför ska man ha allt på en gång? Det ska bli riktigt roligt att få inreda ett nytt hem =)

 • Linköping,  Moving

  Att ha tagit det första stora steget

  Jag har den senaste tiden lite kryptiskt avslöjat att vi har stora förändringar på gång i vårt liv. Och jag har dels inte känt riktigt att jag har varit redo att berätta om dem, men samtidigt inte riktigt vetat vad jag ska säga. Det är en ganska stor förändring för oss och det innebär en hel del saker som måste falla på plats för att vi ska kunna leva lite mer normalt ingen. Men jag ska försöka förklara…

  För några månader sedan blev Adde erbjuden ett nytt jobb och det jobbet låg i Linköping. Linköping är ju en stad som vi har ganska god anknytning till eftersom det är i närheten av där Adde växte upp, där svärföräldrarna bor, staden där Adde pluggade på universitet, i närheten av Norrköping, där vi bodde mellan 2008-2011, vänner som vi flyttat ifrån samt att det är Hansson bor.

  2014-01-14 linköping kartaSom ni vet eller kanske har listat ut så bor/bodde vi i en by söder om Södertälje och det är en bit till Linköping. Så valet att ta jobbet innebar också att vi skulle flytta till en ny stad och ett nytt boende. Men valet var ganska lätt för oss båda eftersom Adde inte mådde speciellt bra på det gamla jobbet och det är dags för något nytt. Så när beslutet var taget och Adde tackat ja till det nya jobbet började många frågor att ställas och många beslut att tas.

  Fast beslutet innebar ju också att vi skulle flytta ifrån livet vi levt i 3 år, våra fina familj och vänner. Så beslutet var både lätt och väldigt svårt att ta. Att vi skulle flytta ifrån Lillebror var en trist tanke, för vi har haft det ganska roligt tillsammans. Tanken av att bo längre ifrån Grevinnan, K2 och Berget kändes inte speciellt roligt. Att inte kunna springa över till Ove & Lillis när man behövde lite stöttning kändes hemskt.

  Men det var ju bara att inse att vi skulle fortfarande träffa dem alla, kanske inte lika ofta men de skulle inte försvinna ur våra liv. Byn skulle finnas kvar så vi skulle kunna hälsa på. Har vi haft vännerna sen öppna förskolan och klarat av att jag bodde på andra sidan jordklotet i många år, så skulle en flytt till Linköping inte förstöra något. Och familjen, ja, den kommer ju alltid finnas kvar =)

  Det roliga skulle ju bli att flytta till ett eget hem, kanske till och med ett eget hus där vi skulle kunna börja skapa vårt eget. Ett ställe att kalla hem utan en massa hinder och saker undanstoppade i förråd. En ny stad med massor med nya möjligheter och saker att upptäcka. Helt enkelt ett nytt liv.

  När beslutet var taget så började vi leta hus och annat i Linköpingstrakten men det är ju ganska svårt att hitta rätt på en gång. Men vi hade i alla fall börjat. Julen kom och vi kände att vi behövde komma iväg lite för att tänka och lite andrum. Så vi packade väskorna och for till Dubai. När vi kom hem kände vi oss lite mer utvilade och kände oss redo att tackla vårt nya äventyr. Men eftersom vi ännu inte hittat ett hus att flytta in i så packade vi ihop det absolut nödvändigaste och flyttade hem till Svärföräldrarna för att bo lite närmare Addes nya jobb och lättare för oss att söka hus och jobb till mig. 2013-01-31 Linköping 03

  Vad det blir för hus och var det blir återstår att se, om det blir i centrala Linköping eller nån ort utanför, men i Linköpingstrakten och gärna ett vackert gammalt trähus. Men ja, som saft är det inte helt lätt att hitta och så är det svårt att veta exakt vad man vill ha… Men det löser sig.

  Så nu har det gått ett par veckor av vårt nya liv. Adde har jobbat 1 vecka på det nya jobbet och trivs riktigt bra. Vi har bott i svärföräldrarnas hus i snart 2 veckor, med svärföräldrarna hemma från och till och vi har börjat leta intensivare efter hus och jobb. Tyvärr har inget kommit upp ännu som vi känner starkt för men det kommer tids nog, vi har ögonen öppna och hoppas på att vi hittar huset med stort H.

  Så, nu vet ni vad som gäller framöver, det blir nog en hel del husprat och inredning och jag hoppas innerligt att ni kommer att följa oss på vårt nya stora äventyr. För bra, det blir det garanterat, det kan jag lova!

  <3

 • Adde,  Moving,  Today,  Wilderbeast

  En helt vanlig onsdag…

  …efter jobbet träffade jag Adde i Sundbyberg och så åkte vi till till Solna för att hjälpa Wilderbeast att flytta. Men först åkte vi förbi Donken och hämtade lite mat.
  IMG_1393Först lite mat i flyttkaoset, men eftersom Wilderbeast hade plockat i ordning ganska mycket så det var bara de stora möblerna kvar att flytta.
  IMG_1394 Adde och jag åkte sedan hem i Stockholmstrafiken.IMG_1396 När vi lastat av kärran så åkte vi in till stan för att handla lite. Men vi tog en fika först…IMG_1397Min första latte på väldigt länge eftersom jag tror att min mage inte riktigt klarar av kaffe just nu.
  IMG_1398 Gott gott gott och så finaste Adde som alltid fixar min mugg =)IMG_1399Och så blev det sushi till middag…
  IMG_0350

 • Adde,  In-laws,  Moving

  Sjöbo – dag 4

  2013-07-17

  Dag fyra i Sjöbo – efter frukost åkte Svärföräldrana och jag åter till Landskrona för att packa det sista och börja städa lägenheten och sen även ta med oss ytterligare ett flyttlass. 20130731-082137.jpg

  Efter en lång förmiddag med packning och städning så gick vi ner till centrala Landskrona och åt lunch på Basilika. En thairestaurang med riktigt god mat!20130731-082201.jpg

  20130731-082213.jpg

  20130731-082232.jpg

  20130731-082249.jpg

  På sena eftermiddagen bar det hemåt igen och vi började med att tömma kärran. Sen gick jag och Adde upp på övervåningen för att se hur den såg ut innan allt arbete ska börja. Spännande att se hur övervåningen ser ut…20130731-082305.jpg

  Kvällssolen sken varmt på oss och vi njöt av den fina kvällen…20130731-082317.jpg

  20130731-082341.jpg

  20130731-082355.jpg

  Under dagen byggdes det garderober i sovrummen…20130731-082407.jpg

  Lite mingel innan middagen i kvällssolen…20130731-082422.jpg

  Grillat till middag…20130731-082449.jpg

  Och så mys långt in på natten…20130731-082510.jpg

 • Adde,  In-laws,  Moving

  Via Lund och Malmö till Sjöbo

  Idag tog vi vårt pick och pack och åkte söderut, mot Skåne med slutstation Sjöbo. Mina föräldrar är skickade vi iväg på Samkvämskollo med Lillis och Ove på Öland 🙂 Så for vi ner till Svågrarna och deras nyköpta hus. Resan började strax efter 06.00 och först checkade vi in på hotellet Scandic Star, och sen så träffade vi Svågrarna och Svärföräldrarna på IKEA i Malmö för köpa köksinredning och äta lunch. Sen blev det några timmar till på IKEA och på kvällen blev det tillslut en fylld släpkärra som vi körde till det nys huset i Sjöbo.

  Adde satte igång direkt med att bygga stommarna till köksön och samt några stolar. Svärfar fixade några utemöbler, svärmor och jag städade och plockade i huset medan Svågrarna hämtade Th’Anakin och L’Yoda. Sen grillade vi korv och satt ute på altanen länge och pratade. Efter midnatt tog Adde och jag vårt pick och pack och åkte ”hem” till hotellet för att sova. Klockan är snart halv två och det är dags att släcka lampan och sova, vi börjar tidigt imorgon!

  God natt!!!

  20130706-095056.jpg

  20130706-095102.jpg

  20130706-095113.jpg

  20130706-095121.jpg

  20130706-095129.jpg

  20130706-095134.jpg

  20130706-095140.jpg

  20130706-095147.jpg

  20130706-095155.jpg

 • In-laws,  Moving

  Hej då Lund

  Detaljer från den sålda lägenheten, många fina som påminner om Farmor & Farfars gamla lägenhet…

  Nu är lägenheten, vindsförådet och källaren i stort sett tomt. Vi har åkt med skräp till tippen, ett lass till Sjöbo, ett lass till Landskrona, packat ihop allt i lägenheten och lastat ett lass till Svärföräldrarna. Hunnit med MASSOR men nu är det strax dags att åka hemmåt…

  20121112-163223.jpg

  20121112-163238.jpg

  20121112-163244.jpg

 • Food,  Moving

  ICA kanelbullar och kaffe

  Som nyinflyttade i området fick vi värde-checkar från ICA på varsitt packet Kanellbullar och Kaffe till flyttfikat 🙂

  Det tackar vi för, kaffe och kanelbullar är alltid trevligt. Tack ICA!

%d bloggare gillar detta: