Silverbielke

[”Inlägget är reklam för Bokus och innehåller annonslänkar”]

Sommarläsningen går framåt, eller det gör den väl egentligen inte eftersom jag inte läst mer än 10 sidor i en fysisk bok, men jag har lyssnat på desto fler Ljudböcker. Jag läser nog 2-4 ljudböcker i veckan så det går ju åt ett par böcker. Så har ni några tips tas det tacksamt emot!

Mina favoriter just nu är Buthler & Öhrlunds böcker om psykopaten Christopher Silverbielke, 8st totalt –  Nästan en vanlig man, Grannen, Återvändaren, Uppgörelsen, Erövraren, Hämnaren, Motvind, och Uppståndelsen.. Dessa böcker som alltid är fyllda med en mörk humor, lite på gränsen till osmakligt men riktigt underhållande. Sen att det är Stefan Sauk som läser böckerna gör det hela så mycket bättre. Böckerna är väldigt lättlästa och underhållande och är svåra att lägga ifrån sig. Det är en kriminalroman då den andra huvudkaraktären är polisen Jacob Colt. Jag läser ju nästan bara biografier och deckare/kriminalromaner och gillar att i denna att det inte var så mycket fokus på polisernas arbete utan mer på hur både mördare och polisen tänker. Jag gillar vinklingen och hela serien är så pass annorlunda så att man är fast. En filmatisering av detta behövs pronto, det skulle vara en riktigt spännande serie att kolla på.

Jag måste nog säga dock att de första 5 böckerna var super, sen tröttnade jag lite bok 6-7, det blev bara lite för mycket. Men sen hittade jag tillbaka för bok 8, och nu vill jag ha mer. Så jag rekommenderar att ni inte sträckläser hela serien på ett par veckor, det gör inte böckerna rättvisa.

Rekommenderas varmt till er som inte är känsliga =)

Att ha testat Nextory

unnamed

Under en månads tid har jag testat Nextory, marknadens största utbud av e-böcker och ljudböcker.

Jag lyssnar ju väldigt mycket på ljudböcker och poddar, både privat och på jobbet. Perfekt att sitta och göra administrativa uppgifter med en ljudbok i öronen. Jag har testat några av de andra tjänsterna också så jag kan faktiskt jämföra dem lite nu. Jag gillar verkligen utbudet hos Nextory, de påstår sig ha marknadens största utbud och ja, det finns väldigt mycket böcker. Priset är också väldigt prisvärt och man kan själv välja olika nivåer av medlemskap, jag har testat Bas.

Bas kostar 99 kr/mån och innehåller tusentals e-böcker och ljudböcker. Standard inkluderar även de senaste nyheterna för 199 kr/ mån, och Premium inkluderar affärslitteratur och kostar 249 kr/mån.

Jag lyssnade bl.a. på Svarthuset av Peter May. Jag är ju en riktig sucker för brittiska kriminaldraman och denna är riktigt bra. Så det är så underbart att hitta en ny författare ibland, då har man flera veckor/månader/år av utforskande framför sig.

img_0232

Det jag gillar med appen och tjänsten är

  • Utbudet är enormt. Jag kan hitta hur många böcker som helst.
  • Att man kan köra uppläsningen i olika fart. Ibland känner jag mig för stressad för att lyssna i enkel fart och blir lite lugnad av att kunna köra det på 1,5 eller dubbel fart.
  • Bokmärken, att man kan sätta bokmärken där man vill, om det är saker man vill komma ihåg.
  • Priset

Det jag inte gillar med appen och tjänsten är

  • Appens utformning. Jag gillar den helt enkelt inte. Jag tycker att gränssnittet är fult och inget känns naturligt. Allt känns krystat, det är svårt att förklara men det är konstigt.
  • När man trycker på play så ljuder det ett väldigt högt och gällt pip som är ganska otrevlig. Jag förstår inte vitsen av den alls.
  • Det stör mig att det finns olika nivåer, där jag inte kan komma åt vissa böcker som är nyheter, för jag tycker inte det är värt dubbla priset för att få läsa böckerna lite snabbare. Just nu vill jag läsa Keplers senaste Kaninjägaren men vill inte uppgradera bara för dens skulle. Så är det inte med de andra tjänsterna.

Jag har bestämt mig för att behålla Nextory för 1 månad till för att se hur jag vill göra. Men sen får vi se och det beror lite på hur mycket det där pipet stör mig. =D

Lördag och Lejontämjaren

Jo men visst, äntligen lördag…

Tyvärr är det inte riktigt helg då Adde inte är ledig, men vi tar det som det kommer och försöker göra det bästa av det hela. Vi gick upp alla tre strax efter 5 och M och Adde gick på morgonprommis medan jag fixade frukost till Adde och fixade med matlådor och sånt inför dagen. Satte igång en maskin tvätt och började städa köket.

Adde åkte till jobbet och eftersom jag hade börjat med köket så fortsatte jag med det och fyllde en diskmaskin innan jag gick tillbaka till sängen och la mig och mös med Maxen. Någon timmes läsning då äntligen jag läste ut Camilla Läckbergs Lejontämjaren… Jag började läsa i somras men har inte haft ro att sätta mig ner med en bok utan det har bara blivit ljudböcker på sistonde.  Men som vanligt är Läckbergs böcker briljanta och även denna, spännande och bra!

img_0226

Efter en långgos i sängen så blev det att fixa med första tvätten, sätta igång nästa och sen brygga sig en kopp kaffe och laga frukost till både mig och M. img_0227

Idag blir det tvätt och städning och mycket vila. Så det så…

 

(Inlägget innehåller Adlinks)

Min nya obsession – P3 Dokumentär

2016-08-29 P3 dokumentär

Idag fick vi finbesök av Svärföräldrarna när de hade vägarna förbi mot Tranås. Vi fikade lite och hade det trevligt sen åkte de vidare och Adde åkte till skjutbanan och lämnade Max och mig hemma.

Så vi fick ju roa oss bäst vi ville och jag kände att promenader samt målning kändes rätt för dagen. Och när jag målar så lyssnar jag gärna på Poddar. Just nu har lyssnat klart på min förra favorit, Rättegångspodden och har gått vidare till P3 Dokumentär. Väldigt mycket varierande ämnen trots att det mesta handlar om svenska brottsfall… Riktigt intressant och allmänbildade!

Men är det bara jag som blir arg på hela värden när jag lyssnar på dessa poddar. Saker som är dåligt skött, som utreds undermåligt, folk som tar sig friheter, folk som tycker att de kan bestämma över andras liv, liv som förändras, anhöriga som blir kvar… Usch, arg och ledsen! Men samtidigt känner jag mig rik på informationen och att jag fått tagit del av deras historia. Och att jag kan återberätta den så att deras liv aldrig glöms och att historian inte ska upprepa sig. <3

Rättegångspodden

IMG_5595

Lyssnar extremt mycket på Ljudböcker och poddar just nu. Och efter ett tips från Att vara någons fru så testade jag på Rättegångspodden. Jag älskar ju deckare och ”true crime” så detta är ju verkligen en podd för mig.

Rättegångspodden fördjupar sig i uppmärksammade brott och sammanställer ljudupptagningarna från rättegångarna till ett dokumentärliknande upplägg.

Har precis börjat lyssna och första 3 avsnitten handlar om den uppmärksammade Alexander Åhman kidnappningen. Otrolig historia! Och resten av avsnitten verkar lika intressanta.

Rekommenderas varmt!

TFIF!

FullSizeRender (5)

TFIG! Det har varit en lång vecka, inte jobbig på något sätt men den har känts låååååånnnnnggg…

Igår fick vi finbesök av Svärföräldrarna på snabbfika när de var påväg hemåt… Mysigt!

Jag har precis läst ”lyssnat” klart på Val McDermids Andras plåga. Gillar verkligen Tony Hill TV-serien och älskar Robson Green som Tony Hill och böckerna är riktigt bra, trots att de är riktigt hemska. Om ni orkar med lite hemskheter så läs dom!

När vi kom hem från jobbet tog hela flocken en prommis och när vi kom hem så dök familjen J upp. De hade vägarna förbi och ville komma och bara säga hej. Supertrevligt och härligt med spontanbesök. Vi roade oss med att fika medan barnen sprang runt och busade i trädgården.

Nu är det kväll, vi har dukat fram plockmat mestadels sånt vi hade hemma och satt igång The Lord of the Rings. Kvalitetskväll helt enkelt!

Analfabeten som kunde räkna


Då har jag precis läst (via Mofibo)klart Analfabeten som kunde räkna av Jonas Jonasson. Det är Jonassons andra bok i hans väldigt speciella berättarstil och jag är lika imponera av hans kreativa historier och sätt att väva ihop dåtid och nutid på ett magiskt sätt. Har ni inte läst böckerna, läs Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Otrolig!

Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio, överkörd vid femton. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö, saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var, men det var hon ju. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunde räkna.

Ödet tillsammans med hennes talang för henne bort från Soweto, till internationell storpolitik, till andra sidan jordklotet, till två identiskt lika och väldigt olika bröder. Under resan lyckas hon reta upp världens mest fruktade säkerhetstjänst innan hon en dag finner sig själv instängd i skåpet till en potatisbil. Där och då är världen som världen känner den hotad.