Kategori: Jobb

Att jobba hemifrån – en guide!

Så här i Corona-tider och med olika varierande grader av isolering, så tänkte jag ge några tips om att arbeta hemifrån!

Men först något jag läste på nätet nånstans…

”you are not stuck at home, you are safe at home.

… en bra tanke såhär när alla klagar på att de måste vara hemma, du är hemma i din trygga plats, har mat i kylen och vatten i kranen. Du sover i en varm säng, är FRISK och har hela kläder.

❤️

Jag är en av personerna i Sverige som älskar att jobba hemifrån.

Jag har tidigare jobbat hemma på heltid och jag gillar verkligen, jag har självdisciplinen och motivationen att klara av det utan att studsa på väggarna. Och i dagsläget har jag möjligheten att göra det, eftersom jag har en riktigt bra chef som förstår mitt behov. Även när det är icke Corona-tider!

Men nu i Corona-tider är det fler och fler som jobbar hemma för att skydda sig själv och andra. Eller för att minimera smittan och det är fantastiskt fint att människor tänker så. Jag gillar verkligen #istayhomefor där man anger varför man väljer att stanna hemma. Det är vackert att det finns så många som stannar hemma för specifika personer i sin närhet. Eller bara för hela mänskligheten. Det är vackert på något sätt!

Men jag tror att det är väldigt mycket för att får mycket av mitt behov av socialisering via vänner och familj och vardagskontakter så det är inte riktigt därför jag går till jobbet. Självklart gillar jag att umgås med mina kollegor, och flera av dem räknar jag som riktiga vänner, så de saknar jag givetvis. Men jag kan socialisera med dem på andra sätt också. I dagens samhälle sker mängder av kommunikation via digitala medel, man ringer varandra, man pratar via ett IM-program man kör möten via Skype osv. Så långa av våra möten på jobbet sker i alla fall via Skype då vi har kontor på 4 orter i Sverige och ett utomlands. Så för mig blir det inte jätteannorlunda, det är fortfarande mina kollegor men jag ser dom inte i ögonen när jag pratar med. Även fast jag självklart saknar mina kollegor väldigt mycket!

Men det innebär också att jag heller inte blir störd av andra på samma sätt. Detta låter superhårt och missförstå mig rätt, det är en del av jobbet att bli störd, men om man tänkte efter innan varje gång man skulle fråga en fråga eller berätta en anekdot, om den VERKLIGEN tillför något till diskussionen eller jobbet, så tror jag de flesta skulle inse att dom pratar ganska mycket skit! Och jag är självklart en av dem! (Jag vet att detta låter hårt men om man tänker efter vissa dagar känner i alla fall inte jag att alla diskussioner eller kommentarer man fällt, gett mig eller någon annan upplysningar som de behöver, utan det är bara ett självhävdelse behov att höra sig själv prata! Och jag älskar att diskutera saker eller prata om saker, om det ger mig värde. Men jag vet inte hur många konversationer man har varje dag som inte ger värde. Usch jag låter hemsk, men jag tror alla förstår vad jag menar, jag är ingen människohatar =( )

Vad hemmajobb betyder för mig är helt enkelt att jag kan fokusera utan att bli störd och bli klar med saker mycket snabbare och oftast av bättre kvalitet. Jag kanske är superdålig på att ”filtrera bort” folk när jag sitter på jobbet och hör allas konversationer, och även om jag inte bryr mig föga om dem så registreras det i mitt huvud och jag blir störd. Därför sitter jag ofta med hörlurar på jobbet, så att jag inte ska bli störd, men tyvärr funkar det inte. Därmed är jag mer effektiv och trivs helt enkelt bättre med att jobba hemifrån.

Men, jag tänkte att jag skulle tipsa om sånt som jag har lärt mig av att jobba en hel del hemma, kanske får du något tips som kan hjälpa dig att slippa att klättra på väggarna om Corona blir värre eller fortsätter under längre tid.

Mitt absolut bästa tips är att man har ett ställe där man ”jobbar”. Man väljer helt enkelt ut en eller två platser i hemmet som är ”jobbet”. För min del så har vi ett arbetsrum där Adde och jag har varsin arbetsplats, med bra bord och stol samt skärmar som vi kan koppla in datorn vid. Det är ett typiskt hemmakontor med allt man kan tänka sig (vi har ju gjort detta förr!) men det behöver inte vara så avancerat. Jag har också en extra plats och det är i soffan, där jag också hittat ett sätt att sitta så att jag kan jobba bekvämt. Din plats kan vara vid matbordet, ett skrivbord eller i soffan, men se till att du sitter bra och kan sitta längre period. Ta inte en plats som du behöver använda till annat under dagen (dvs så att du behöver plocka undan när du ska äta eller barnen ska leka) utan denna plats ska finnas tillgänglig under dagen men kan plockas undan på kvällen.

Nästa tips är att se till att du klär på dig. Du behöver absolut inte klä upp dig, i jobbkläder eller gå omkring i skjorta eller kjol, men gå inte omkring i pyjamas eller vad du nu har på dig när du sover. Få kroppen att förstå att du nu ska jobba. Jag sätter på mig bekväma kläder, gärna i två lager, en t-shirt och en tröja, det gör att jag inte behöver byta om det är varmt eller kallt, och jag kan reglera snabbt. Många hatar begreppet mjukiskläder, men för mig betyder det bekväma kläder, och det kan vara jeans, mjukisbyxor eller vad det nu må vara. Bara det är bekvämt och inte får din kropp att reagera på att det är kväll/natt.

Skapa dig ett schema. Det gäller helt enkelt att veta när du börjar jobba, när du tar rast och lunch och sen när du tänker att du ska sluta för dagen. Då menar jag inte nödvändigtvis att du ska schemalägga per kvart men, desto mer detaljerad du är desto bättre/lättare det blir att fokusera och prestera. När jag jobbar på jobbet så är jag nästan alltid på plats 0620, då min buss kommer in så dags. Men när jag jobbar hemma så försöker jag alltid börja jobba 0700. Det innebär att jag innan jag börjar ska ha gått ett varv med Max, och gett honom och mig frukost. Så när jag väl sätter mig på min ”arbetsplats” är jag mätt och har inte något jag behöver göra. Oftast har jag med mig en kopp kaffe för att det är något som känns bra för mig. Jag behöver oftast ett par koppar kaffe på morgonen. Och det är viktigt att du inte kommer på att du ska nog ha en kopp kaffe inom några minuter. Ge dig själv möjligheten genom att du planerar lite. Kaffe, vatten, tröja, hörlurar, trådlösa musen till datorn, osv se till att du har allt du behöver. OCH gå på toa innan du sätter dig, jag kan slå vad om att du blir kissnödig efter en kvart annars 😉

Sen fortsätter man med schemat och bestämmer man när man har sin första rast och när lunchen ska vara, eftermiddagsrast samt när du ska sluta. Och för att kunna göra ett schema så behöver du ju se till om du har möten under dagen som kan ändra schemat, men ge dig en mall som du sen ändrar varje morgon innan du börjar jobba. Och du måste låta dig själv att bryta schemat om det behövs, tog frukosten lite längre eller kände du för att ta en annan promenad på morgonen, det är ok, till och med bra, men tänk på att det innebär att du behöver korrigera ditt schema.

Min grundmall till schemat ser ut som nedan

  • 0700-0730 Börja jobba
  • 0700 (0730) – 0900 Jobba! samt korrigera schemat i förhållande till dagens möten och ”att göra”.
  • 0900-0915 Förmiddagsrast. Gå ifrån arbetsplatsen, gå gärna ut i solen i trädgården eller på balkongen och andas frisk luft. Passa på att gå på toa och ät gärna något, så att du håller igång hjärnan och inte blir för hungrig innan lunch.
  • 0915-1200 Jobba!
  • 1200-1300 Lunch – eller hur lång lunch du nu vill ta/har. Om du har möjlighet ta en promenad under tiden, så får du frisk luft och kommer kunna jobba hela eftermiddagen utan att du känner trötthet. Det är även smart att ha matlådor klara som du kan ta fram och mikra eller äta utan att behöva laga. Gärna något snabbt så att du även hinner vila lite!
  • 1300-1500 Jobba!
  • 1500-1515 Eftermiddagsrast. Samma som förmiddagsrasten.
  • 1515-1600 (1630) Jobba!
  • 1600 Avsluta arbetsdagen med att planera nästkommande dags schema, behöver det justeras på något sätt?

Mitt schema är bara ett av många exempel, jag har mycket möten och behöver ta ut Max på turer under dagen så jag kan korrigera tid här eller där men det där är min grundmall. Jag gör fler avvik ifrån schemat än håller mig till det, speciellt om jag har haft ett tungt möte, eller jobbat hårt, då kanske jag tar längre lunch och kompenserar det senare under dagen.

Om du är en person som har lätt för att bli distraherad, slå inte igång TVn eller musik. Det skapar ett störningsmoment som är svårt att hålla sig ifrån. Men om du däremot är van att jobba med musik/pod i lurarna, gör samma hemma. Det skapar en länk mellan att jobba på plats och att jobba hemma. Det är ett sätt att lura hjärnan.

Hamna inte i ”Jag ska bara-fällan…” Sätt igång diskmaskinen eller tvättmaskinen (om de inte låter för mycket) så att du slipper distraheras av ”allt som måste göras hemma”, för det är en superlätt fälla att hamna i!

Vatten, vatten, vatten. En av de största misstagen man gör när man jobbar hemma är att man inte dricker tillräckligt med vatten. Och det gör att du kan få ont i huvudet eller känna dig trött. Så ha med dig en vattenflaska till ”arbetsplatsen” så kan det hjälpa dig att hålla fokus.

Jobba inte hungrig. Att vara hungrig när man jobbar hemma är förödande! Ta hellre då med dig en snack tillbaka till ”arbetsplatsen” som du kan gnaga på medan du jobbar. Och det är lätt att tänka något onyttigt här, men det behöver det absolut inte vara. Vindruvor tycker jag är sjukt bra att ha när jag jobbar, lagom sött, inte onyttigt och ändå väldigt väldigt gott =) Eller ha godis till hunden, också ett bra viktigt knep, att hålla Doggo i check!

Håll kontakten med dina kollegor. Ring, Skype:a, mejla, IM:a dina kollegor. Ni jobbar fortfarande tillsammans även om ni inte sitter på samma ort. Prata helt enkelt med dem som brukar vara en stor del av din vardag. Man kan utbyta idéer, information och umgås även utan att träffas =)

Ja, där har ni några tips från mig som jag hoppas hjälper er att jobba hemma och kanske ev slippa att klättra på väggarna. Eller vara rädda för att jobba hemifrån. Det är inte så illa som alla tycker, det kan till och med vara lite skönt =)

Mad Dog Linköping

När arbetsdagen började gå mot sitt flyg i fredags tog jag bussen ner på stan för lite shopping. På kvällen vankades det AW med IT- och WFM-kollegorna.
Men först gick jag på stan ett par timmar och hann med både den ena och andra butiken. Men hittade tyvärr väldigt lite.
Ibland är det skönt att bara strosa. Men på ESQ hittade jag en ljusstake och en porslinsask som passar bra hemma oss oss. Yay!
Dessa ljusstakar är jag väldigt kluven över, jag tycker ju att djuren är väldigt fina och dom är väldigt vackert gjord men som inredning i annat än ett barnrum känns dom jättekonstiga tycker jag.
Solen var på väg ner och färgade Stortorgets vackra hus gyllene. Det är ganska ovanlig syn så här års då vi har varit ganska svältfödda på solen i vinter.
Men Linköping är bra vackert!
När jag kände mig klar var det en halvtimme tills vi skulle träffas så jag smet in på Espresso House och köpte en Frappe och ringde mamma och pappa.
Sen var det dags att bege sig till Mad Dog för att träffa kollegorna. AWgeneralen hade fixat aktivitet och middag!
För er som bor i stan är det gamla BK!
Jag var först på plats och satte mig och väntade.
Några minuter senare dök det upp ett gäng kollegor och jag och Cabe tog varsin G&T och ”Let the games begin…”
Shufflboard stod på schemat och vi delades upp i lag och se. Var det bara att lära sig detta urspåra spel. Det är ju som Curling men man slipper isen och kylan och ont i benen. Detta är lite enklare på så sätt men absolut inte lätt. Testade ju Curling på min möhippa och det var nog det svåraste jag någonsin gjort! På vårt bord blev det 1-1 så det gick väl hyfsat 😂
Efter en timme gick vi vidare till bordet för att äta lite mat.
Ett glas rött till maten.
Maten hade jag inte någon som helst info om men det är ju alltid ”hit or miss” på ”nya” ställen. Jag beställde Oxfilé med säsongens primörer, rödvinssås, bea & pommes.
Riktigt riktigt gott! Oxfilén var mör och pommesen var både bra knapriga och smakmässigt! Och dubbla såser är ju alltid att föredra!
Efter middagen blev det fler drinkar, en Mojito, en G&T och en Caipirinha. Och massor med skratt och tokigheter. Killarna på IT är fantastiskt roliga och mina WFM-kollegor vet jag ju redan är sjukt roliga. PP, Cabe, Hybris, Soffan och IT-killarna vilken skrattfest!

Och när klockan började bli en del och restaurangen gick från restaurang till lite mer drink och festställe så var det dags för mig att bli hämtad. A skulle ju upp tidigt morgonen efter som det kändes som att det hade varit en lång dag, gick ju upp vid 04.30 som vanligt! Och så tackade jag och Cabe gänget för en riktigt rolig kväll och gick mot Hemmakväll som är standard-hämtningsplatsen.

Tack gänget, ni är som vanligt helt jävla fantastiska! ❤️

Julfest 2019

I fredags var det dags för den årliga julfesten med jobbet!

Cabe och jag skulle göra oss i ordning på jobbet så vi tog med oss lite att dricka och så lite micropop att föra med. Sen svirades det om och det korkades upp och så fick vi sällskap av kollegorna i soffhörnan på jobbet och festligheterna kunde börja.

Bra med lite salt =)

Och sen dök Aleez och PP upp och hela gänget var samlat (av dem som skulle komma) och vi kunde i samlad trupp korsa gatan och ta oss till Husman för kvällens Julfest.

Vi möttes av ballonger, dryck och vänliga leenden från PC, BMar samt finaste LL!

Ballonger!!!

Buffén är dukad, i år blev det inte julmat till fleras förtret men också till fleras lycka. Aldrig kan man göra alla nöjda 😂

Vårt bord som vi delade med IT. Dvs alla som sitter borta i Mjärdevi Center. Träffade Hyena och hann prata en stund, hon är saknad min fina Hyena! ❤️

Vi satte oss till bords och läste genom kvällens ordningsreger och blev välkomnade av kvällens konferencier och PC.

Efter några tal och lite försnacket var det dags gör mat. Mycket gott att hitta med Medelhavsinspirerad mat. Nomnomnom!

Kvällen fortskred och gänget skrattade sig genom allt. Jag gillar mitt fina gäng!

När middagen duktats av slogs musiken igång och PP, Cabe och jag pratade, skrattade, sjöng, dansade oss till stängning. Vi hittade kollegor, VDn och ett gäng andra i vimlet.

Strax innan stängning satt vi och höll viktiga diskussioner med några andra. Dagens viktigaste diskussion, om vi skulle gå vidare eller om kvällen var slut för denna gången.

När festen aldrig riktigt kom igång, bestämde vi att kvällen tog slut och strax efter midnatt tändes alla lamporna och vi tackade för oss. Vi vinkade av PP och Cabe och jag hämtades av Adde och då var jobbets julfest för denna gången över.

Tack!!❤️

Strandgatan två

Idag hade vi samlat alla KAM-ar i Linköping för ett litet Prognos 2.0 forum. Något vi (PP, Cabe, Kaba och jag) jobbat med från och till hela hösten och nu äntligen (förhoppningsvis) även fått med oss företaget på. Men det innebär också att vår WFMkollegor Kaba och Morsan har varit nere från Borlänge. Och när de är nere brukar vi försöka få till en kvällsaktiviteter. Och ikväll var det dags för Bowling och Mat (en favorit i repris) på Strandgatan 2.

Först släppte vi av Kabas väska på hotellet och så gick vi ner till stan.

Där har vi Domkyrkan i all sin glans…

Och nere på stan var det belysning överallt. Har inte varit nere på stan för att se det i år…

Och nere vid Stångån ligger Strandgatan 2.

Vi blev 11 tror jag, så det blev ett riktigt bra gäng. Och vi hade bokat fyra banor så vi delade upp oss och började spela. Cabe och jag delade och lyckades få en bana där rälsen fortfarande uppe och den gick inte att få ner hur vi än försökte. Men det vblev inte allt för många studsar 🙈

En liten aperitif… det var så otroligt varmt i lokalen så vi hade behövt ett isbad men det fick räcka med is i drinken.

Efter en inte så glänsande runda bowling 😂 var det dags för mat och vi satte oss till bords på övervåningen.

En Baconburgare – en högrevsburgare, med cheddarost, bacon, saltgurka, lökringar, aioli och pommes frites och en Stella till.

Nomnomnom! En bra burgare men liiiiite torr! Om man inte översteker burgare blir det saftigare, tips från en Burgerälskare!

Men vi fick till en härlig kväll med mina fina kollegor! Tack PP för att du bjöd oss på en favorit i repris 🥰

Att göra det igen…

Spontan-AW kan fan i mig vara det absolut bästa jag vet. Träffa sina nära och kära, äta och dricka gott på en vardag när ändå livet egentligen bara skulle ha rullat på utan något speciellt…

Jag plockade upp Hansson hemma hos sig och sen plockade vi upp Adde på centralen och åkte in till stan och Pinchos.

Restaurangen var tom så när som några bord och vi fick sitta i ett av soffbåsen och pladrade bort några timmar.

Jag beställde en Mango/Passion Sour som var riktigt trevlig. Men gosses vad drinkarna blivit fyra på Pinchos nu. Förr låg de strax under hundringen nu ligger de runt 120… ganska rejäl ökning med 20%. Men men…

Vi beställde mat och åt knappt upp popcornen innan maten var klar.

12 minuter senare satt vi med en massa smårätter framför oss. Vi hade beställt 3 var och Adde och jag delar ju alltid på våra. Hummersoppa, Dirty Fries och Kycklingvingar.

Alltså kolla bara på mästerverket, nomnomnom!

Min bricka hade Halloumi Fries, Vårrullar och Stekta räkor.

Och Hanssons bricka hade Planka, kebabrulle och Chrispy Chicken.

Så smaskigt! Det var ju ingen brådska att beställa men omgång två beställdes och tog ungefär lika lång tid att få in. Och snällaste pojkarna hämtade…

Lite mer mat: Crispy Chicken, dumplings och Fish & Chips.

Addes bricka hade Planka, Burgaren och kebabpizza.

Hansson tog Mac & Cheese, Kycklingspett och Dirty Fries.

Sen eftersom det var så grymt gott och vi fortfarande var liiiiite hungriga blev det ett lite uppsamlingsheat och även en G&T att dricka.

Sista brickan hade kebabrulle, halloumi Fries, Oxfilépastan och en Burrito som delades på.

Sen var vi otroligt mätta och belåtna och vi rullade hemåt med mätta magar och ett ”nu har vi spytt lite galla och diskuterat genom det som behövdes avhandlas”-lugn… ❤️

Cok Najs

Idag blev det en spontan AW på Cok Najs med Adde och Hansson. Äntligen fick jag med mig dem hit och jag visste ju att de skulle gilla det!

Efter en promenad med Lillbus och detta leende som tack, lämnade vi huset och Lillen och åkte in mot Linköping för att hämta Hansson. Adde hade varit inne och jobbat idag så det var hans ”AW” idag… dvs han skickade ”Efter idag borde vi ha en AW…” En sån dag helt enkelt!

Solen sken och det var 29 grader ute och klockan var strax efter 18. My gad, varmt som stryk!

Välja, välja, välja…

Började med en Flawless med Apple Sourz. Nomnomnom!

När vi kom var det ganska fullt i restaurangen men sen var vi nästan ensamma. Men det var fullt på uteserveringen när vi kom så det fick bli en plats inne. Älskar dekoren!

Mat! Adde tog en Matthew med bbq och cheddarost, jag tog en Jasmin med tabbouleh och vitlök och Hansson tog en Konstantin med fetaost och oliver. Och så varsin side order med pommes och sås.

Nomnomnom!

Efter maten blev det en Sour Lemon, som var bra sur! Gott!

Efter en snabb tur till Hemmakväll skjutsade vi hem Hansson och tackade för spontanaren. Bra med vänner som kan hänga spontant!

Så rullade vi hemåt medan solen gick ner över horisonten. Hem till Maxen ❤️

AV not AW

Idag blev det en AV istället för AW, en After Vacation 😂 Iofs har vi ju jobbat hela dagen, Adde i grävaren och jag har hjälpt till och jobbat inne. Det går framåt med grävningen och det ska bli kul att äntligen bli klara! Men det får bli ett snabbt inlägg. Vi bestämde igår att det var dags gör en AW och bokade bord på Pinchos. Det var ju länge sedan vi var där och sist var det ju inte så bra, men vi ville testa igen och vi kunde inte bestämma oss för något annat ställe 😂

Dags att beställa och snacka skit 😂

Öh, popcorn! Det är alltid gott med popcorn, men man får alltid ganska lite popcorn. Vill ha mer!

Jag började med en nyhet Jordgubbsdaiquiri. Som tyvärr var lite som att dricka jordgubbsirap, väldigt sött, men också väldigt lite i glaset. Kändes som att det hade varit supergott med lite bubbel i, lite tonic eller soda. Lite trist när drinkarna nu kostar ungefär 1/3 till…

Sen beställdes det in mat och vi åt mycket gott och maten kom in snabbt! Det var gott och bra!

Sen började det åska och vi kollade hur Max tog det hemma i hundgården. Men allt verkade ok!

Testade langos, som annars är av mina favoriter, men denna var tyvärr stabbig, torr och smaklös. Så tråkigt, då jag sett fram mot den länge!

Testade även nyheter Dirty Fries, nomnomnom!

Tog en Soda-drink, som smakar som vanligt men åter igen har de höjt priset, trist. Känns knappt värt att ta drinkar längre!

Mer mat, och Hansson tog även den nya Mac & Cheese, som var god och krämig! Mums!

Många smårätter blev det och roligast är ju alltid att Adde och jag delar, vilket gör att man alltid får massor med olika maträtter. Lite som en lösgodispåse. Nomnomnom!

Killarna tog efterrätt men jag hoppade det, kände mig ganska nöjd ändå.

När vi lämnade restaurangen, mätta och belåtna, trots att det kostade minst 150 kr mer än det brukar pga prishöjningar så duggade det lätt. Och på väg till bilen började det regna rätt bra, och vi blev lite blöta. Men det är så det är när man vill ut och roa sig under semestern. 😂

Efter att vi tankat några dunkar (för grävaren), hämtat släpkärran som vi kopplat av efter en tur till tippen och släppt av Hansson hade regnet upphört och vi rullade hemåt i solnedgången. Hem till en väntande Max och till vår trygga plats ❤️

Veckans andra AW

Det gäller ju att gå lite all in nu när det vankas semester, undrar om jag får ihop en AW till innan fredag =D

Jag dras med någon hosta och halsont som jag inte riktigt vet vad det beror på eller hur jag ska bli av med det eftersom det aldrig riktigt bryter ut men jag är ju trött också så en AW höll på att ryka med men jag tog mig i kragen för att jag så gärna ville träffa mina fina HR-bönor. Vi skulle egentligen ha träffats i Norpan denna gången, men dom är ju så snälla och flyttade träffen till Lkpg istället.

Så med ett helt gäng Fishermans i munnen och varma drycker bakom mig så tog jag mig ner på stan efter jobbet för att träffa Emmut och Jossan. Jag hoppade som vanligt av vid Länsstyrelsen och vandrade genom Domkyrkoparken medan himlen gick från blått till grått, men fortfarande med små små hintar av blått.

Vi skulle träffas vid Filbyter så jag satte mig på de nybyggda träbänkarna och väntade på sällskap.

Vi hade tänkt att äta på Yogi men det var stängt pga renovering. Har varit så sugen på att testa Yogi, älskar ju Indisk mat, men det får bli en annan gång. Så istället gick vi till Brasseriet och drack en Mojito.

Och käkade deras Burgare. Bra burgare men man kunde inte välja hur man ville ha köttet och det tycker jag är ganska dåligt. Jag vill ha min lite mer rosa och Emmut ville ha sin kremerad, men vi fick samma samma… Men det var gott, och det var bra pommes till.

Det var ju grått och trist ute och tyvärr lite småkyligt…

Sen gick vi vidare till Storan och skrattade, peppade och blev irriterade. Men det som vi pratar om stannar hos oss tre… Det är så härligt att ha två riktigt smarta, driftiga och peppande tjejer att få tips ifrån! Smarta Cookies dom där…  Och drack en Granatäpple med Ocho Tequila Blanco, färskpressad granat-äppeljuice, färskpressad limejuice och agavesirap. MUMS!

Och eftersom vi satt ett tag blev det även en Jordgubb med Gordon’s Pink Gin, jordgubbslemonad och Cava, också väldigt god! Som en GT med smak av jordgubb och med bubbel istället för Soda. Sen var den ju fin också =)

VI spanade efter PP som också var ute, men vi sågs inte vid… Kvällen avslutades när mörkret började falla och vi insåg att Hemmakväll stängde om 10 minuter =) Haha! Jag vinkade av mina älskade <3 tjejer och promenerande genom ett mörknande Linköping för att möta Adde. Tack brudar, ni ger mig energi och glädje!

Överste Mörners

En sommarkväll i stundande tropiska hettan träffades tre vänner på Överste Mörners och skrattade sig genom en riktigt härlig kväll… Jag hoppade som vanligt av bussen vid Länsstyrelsen och gick genom Domkyrkoparken, jag gillar verkligen att gå förbi kyrkan…

Från att ha varit en riktigt vacker solig dag så hade det mörknat på och gråa molnen hade täckt himlen. Trots det var det 28 grader och kvalmigt som bara den och det kändes som att gå omkring i en bastu. Och inne i stan blåste det inte alls… Men jag struntade i det och lekte fotograf istället =)

Tjusigt tjusigt, trots den gråblåa himlen, som hotade regn…

På väg till Stora Torget träffade jag Hansson som var på väg till Myrorna, vi slog följe precis som regnet började falla från skyn och vi blev lite lagom blöta. Efter en snabb titt så lämnade vi butiken snabbt då de hade flyttat på Historieböckerna som var Hanssons mål med dagen. Vi vandrade tillbaka till Stora Torget och så PP strosa emot oss. Trevligt att PP och Hansson fick träffas =)

Hansson gick vidare till sin buss och jag och PP satte oss på Överste Mörners och väntade in Löperskan! Vi kom fram till att det var över ett år sedan vi träffades, usch så länge sedan det var! Men ikväll var det dags igen, yay! En rose innan maten medan vi väntar…

När Löperskan kom öppnade sig himlen och det blev blött. Hällregn och vi satt visserligen under markiser men det regnade så hårt att PP vart blöt för att det stänkte in rätt rejält. Men tillslut blev det lite uppehåll, eller i alla fall lite småregn och vi fick in vår beställda mat. Jag tog en Orginal Burgare – Saftig grillad burgare (lokalt kött) med Guinnessenap, Bloody-Maryketchup, ost och stekt lök serveras med krispiga pommes och aiolidip. Burgaren var riktigt god MEN väldigt torr… och det var ju väldigt trist! Det borde inte vara så svårt tycker jag… Guinnesssenap och Bloody-Maryketchup lät coolt men jag vet inte riktigt om det smakade så annorlunda från vanlig senap och ketchup.

Kvällen fortsatte med mycket skratt och som alltid med dessa två, är det en så öppen och härlig kväll, dom är härliga tjejer! Jag tog en Elderflower Collins med Beefeaters Gin, St Germain, citronjuice, sockerlag och sodavatten. Bra drink men väldigt lite smak av fläder tyvärr!

Sen kom solen fram och det kändes genast lite trevligare, sommarkväll i dessa rätta bemärkelse.

När mörkret börjar falla på Stora Torget i Linköping var det dags att tacka för en härlig kväll med mycket skratt, som vanligt! Och lova varandra att det inte skulle blir så långt tills nästa gång, PP och jag träffas ju i stort sett varje dag, men Löperskan ser man ju inte lika ofta nu när hon har bytt jobb. Men sen ska vi ta tag i det där med att dra ihop ett helt gäng med en massa gamla kollegor och bara ha en Tjejkväll. Det kan bli riktigt kul!

Tack tjejer <3 Som vanligt var detta precis en kväll som jag behövde, vänner, gott att dricka och äta och bara en massa skratt! <3

Hörnan

Det fick bli en spontan AW med jobbet idag, efter en riktigt tuff vecka. Det har hänt en hel del på 2 dagar som vi inte riktigt ens anade och det kommer skapa en väldigt pressad situation för oss. Men vi har klarat av jobbiga situationer tidigare och kommer göra det igen.

Så vi bestämde mellan skratten och suckarna att vi behövde komma ut lite och njuta av solen och få i oss några drinkar.

Jag tog bussen ner på stan för att träffa Aleez och Cabe. Tog en promenad från bussen genom Kungsparken och Domkyrkoparken för att ta mig ner på stan och passade på att fota Domkyrkan lite.

Den är vacker Domkyrkan! Måste ta mig en tur dit igen för att fota och besöka kyrkan. Det är på tiden…

Vädret var helt magiskt och färgerna var så härliga. Det gröna gräset mot den blåa himlen.

Vackert!

Detaljerna skulle jag kunna fota i evigheter… men det hade jag inte tid för idag, jag skulle ju på AW.

Vi hade bestämt oss för att träffas på Hörnan, lillasyster till Ciccolata. Jag har varit där en gång tidigare med PP och Löperskan och det var himla trevligt då. Och vi hoppades på att det skulle bli bra även idag.

Solen värmde på bra på uteserveringen och det kändes som en härlig eftermiddag att spendera på en uteservering i stan. Linköping leverade helt enkelt. Det finns så många uteserveringar runt Stora Torget och det är så härligt med människorna, myllret och atmosfären.

Jag kom först och tog ett bord och lekte lite med kameran för att fånga häftiga skuggor.

När vi samlats beställdes det drinkar, en G&T med gurka och svartpeppar, en mangomargarita och en Mojito. Tre bra drinkar, och väldigt snygga!

Kolla bara! Riktigt snyggt!

Sol, vänner, drinkar och, skratt kan det bli bättre?

Mat! Vi tog in 2 st Mixbrickor, en glutenfri och et vanlig och det blev massor med mat bl.a. sötpotatispommes, Caesarsallad, marinerade oliver, nachos med pico de gallo, lökringar, Chili Cheese och Vitlöksbröd.

Omnomnom! Satt fint i solskenet!

Sen fortsatte vi testa oss genom drinkmenyn och jag tog en jordgubbsmargarita. Vacker!

Kvällen avslutades och vi hade fått ur oss det som behövdes få ut och samlat den kraften som behövdes för nu är det bara att kämpa! ❤️

Loading...
X
%d bloggare gillar detta: