En lördag i oktober

Imorse vaknade jag upp tidigt för att ringa och väcka Adde inför jakten. Men de hade blåst av jakten pga höga temperaturer så det blev till att fortsätta sova. Tyvärr kunde jag inte somna om, 0430 är ju min vanliga tid att gå upp, så det blev till att roa mig med ljusböcker och mobilen tills jag inte kunde ligga kvar längre.

Nere stökade mamma och pappa runt och fixade inför frukost. Men jag passade på att fota lite vackra morgonbilder i halvdiset.

Tyvärr fick svalan för sig att dyka ner i sista sekund och blev lite suddig men det blev ganska snyggt ändå.

Ljuset var magiskt! Det är något med dis och solsken som gör mig varm om hjärtat.

Efter frukost tillsammans med mamma och pappa samt Bibbi och Uffe så bestämde vi oss för att ta en lite förmiddagspromenad. Ljuset var så vackert och det skulle bli skönt med lite frisk luft. Härliga hösten hos mamma och pappa.

Sen gick vi ett varv genom samhället, lite skog och lite mer centralt. Och jag knäppte några bilder, hösten är ju underbar!

En mysig liten skogsstig…

Några vackra röda rubiner bland bland allt det gröna och beiga…

Blåbärsris är alltid vackert!

Färgkaskader.

Det finns något så vacker i hösten trots att det egentligen är så att allt håller på att gå i ide/dö…

Ytterligare en stig att vandra på…

En förmiddag i oktober tillsamman med fina människor. En halvtimme/timme som ger så mycket glädje och energi inför framtiden. ❤️

Artipelag

Som sagt besökte vi Artipelag i söndags. Artipelag som är en ordlek, en sammansättning av de engelska orden Art, Activities och Archipelago. Helt enkelt en grov förklaring av vad som finns att upptäcka, konstutställningar, inspirerade aktiviteter och en vacker miljö i Skärgården.

10000 kvm som delas upp i ett konstmuseum, butik med egen designade produkter, Artbox en evenemangslokal och 2 restauranger med uteservering. Och en storslagen arkitektur som blir ett med den storslagna naturen. Och utomhus finns strandpromenader och skogsstigar att utforska.

Det som gjorde mig häpen och mest intresserad var utemiljön. Väl värt ett besök för bara den. Ska vi ta en titt?

Goose Creek Tower

Jag och Adde är extremt fascinerad av Alaska och norra Kanada. Det verkar vara ett riktigt häftigt landskap och ett djurliv utan dess like. Det karga med massiv vinter och magiska berg. Vi har länge pratat om att det vore häftigt att nån gång flytta till Alaska och köpa sig en stor bit land och leva ett annat sorts liv, ett friluftsliv som jag tror är svårt att få till i Sverige. Men det är ju en dröm som vi vet inte kommer gå i uppfyllelse för det innebär ju att vi skulle flytta ifrån familj och vänner, vårt liv här och allt vad det innebär. Men det är en spännande tanke att bara få uppleva. Dock ska vi garanterat ta oss till Alaska/Norra Kanada för att utforska denna riktigt fantastiska natur och annorlunda leverne. Bara tanken av alla otroliga fotografier jag kommer kunna ta gör mig lycklig i själen. Och om vi har riktig tur kanske vi kan ta oss till detta fantastiska hus jag hittat på ”Unusual Places”.

I vildmarken utanför Willow i Alaska står en väldigt annorlunda byggnad, med en 360 utsikt över trädtopparna. Huset kallas av lokalbefolkningen “Dr. Seuss House” dvs Dr Seuss-huset eller som det egentligen heter enligt ägaren Philip Weidner ”Goose Creek Tower” dvs Gåsbäckstornet. Ett riktigt häftigt bygge som tar tankarna mot både knasiga Dr Seuss och Weasly Burrow i Harry Potter.

I arton år har huset byggts och tyvärr är det ännu inte klart. Ägaren har haft andra projekt igång och är till vardags en jurist i Anchorage, Alaska. Tornet började som ett timmerhus som har växt till ett 60-ish meter högt torn i 8 våningar med ett ”ortogonalt-360-utsiktsrum” högst upp.

Enligt sägnen ville konstruktören bygga ett hus med en utsikt över Denali även kallad Mount McKinley som är Nordamerikas hösta topp med 6,190 m över havet. Och han började bygga strax efter en skogsbrand och i och med att skogen växte tillbaka la han till fler och fler våningar för att fortsätta ha utsikt över Denalis topp. Man kan se ca 480 km långt runt om hela huset och det mesta av det är bara vildmark.

Om du någonsin är i trakterna av Willow eller Talkeetna i Alaska är det ett trevligt resmål att besöka, men tänk på att det är privat mark så det bästa sättet att se huset är via tåg eller om man tar en ”Alaskan bush pilot” som är verkar vara ett riktigt läckert sätt att se Alaskas vildmark.

Alltså vilket knasigt hus, jag skulle så vilja se insidan. Enligt en sida jag hittade finns det en enorm spiraltrappa som sträcker sig hela vägen upp. Helt tokigt!

Photos found on the internet, if anyone knows who the PhotoCredit goes to please let me know!

Ett gäng hjortar…

För några veckor sedan åkte vi förbi ett hjorthägn och stannade till och bara tittade på dessa ståtliga varelser. Så vackra och för den skarpsynte är det både dovhjort och kronhjortar i hägnet. Så läckert! Hägnet ligger någonstans mellan Västra Harg och Gammelkil i Östgöta-skogarna, dvs sydöst om Linköping. Nästa gång stannar vi längre och tar med en annan kamera med bättre zoom, min G7:a är fantastisk men den har inte möjlighet att zooma in så att man kan se ansikten på dessa avstånd… Men kanske nästa gång =)


A couple weeks ago we drove by a deer inclosure and the deers made a lovely apperance. They are truely magnifisent creatures and I really love watching them. Next time we’ll be back with a kamera with better zoom, my G7 is amazing, but it isn’t really made to zoom at such great distances.

November

img_0098

Fotot ovan är tagen av mig för många år sedan vid Hällerstadsjön mellan Östra Ryd och Västra Husby i Östergötland och är verkligen supervackert! Väl värt ett besök om man är i krokarna samt att det finns en cache (som vi lagt ut) att hitta om man har lust =)

November alltså, hur gick det till? Var det inte precis sommar? Jag måste ha missat hösten, eller var det de här 5 senaste regniga dagarna… Iofs, så är ju November inte känt för att det är en supervacker månad, snarare Regnvember eller Gråvember. Men men det är vad det är. För ett par höstar sedan tog jag denna vackra bild när hösten var som vackrast… Och det är ju alltid trevligt att kunna gå tillbaka till, och jag har skapat tavlor och förstoringar på bilderna, så att man kan njuta av då vi hade en vacker höst =)

Men men, först födelsedag och i helgen Stockholm med barndomsvännerna (om jag inte blir sjukare) sen kommer November ila förbi illa kvikt och sen är det December med allt vad det innebär. Det kommer bli såå trevligt. I år känner jag mig mer Julig och pyntig än vad jag gjorde förra året, då orkade jag inte ens ta fram adventstjärnorna… Så illa var det. I år känns det som att vi kommer slå på stort eftersom vi kommer vara hemma hos oss och själva på Julafton och Juldagen. Men mer om det en annan gång.

Så nu är det bara att hålla ut mot gråheten och regnet, för SNART kommer snön!

Travel cravings

In Swedish we say that ”our travel nerve has been tickled” when we get a hankering for travel and looking at these lovely photos I’ve been tickled to the maximum. I’d love to visit these lovely locations and see the Wonders of the World. Amazing!

Have any of you been at these places? 

Copyright of all the pictures below belong to the photographers, unfortunelty I don’t have all of their names, but if you have any information, please let me know so I can give credit where credit is due!

Cherry Tree of 800 years old in Achi, Nagano, Japan
Cherry-tree-of-800-years-old-in-Achi-Nagano-Japan

Great Wall of China – reclaimed by nature.

Great-Wall-

Ha Long Bay, Vietnam

Ha-Long-Bay-Vietnam

Isle of Arran, Scotland

Isle-of-Arran-Scotland

Neist Point Duirinish, Isle of Skye, Scotland – Photographer: Karl Williams 2011

Neist-Point-Duirinish-Isle-of-Skye-Scotland

Pamukkale, Turkey

Pamukkale-Turkey

Puente-del-Inca, Argentina

Puente-del-Inca

River Canyon, Fjadrargljufur, Iceland

River-Canyon-Fjadrargljufur-Iceland

Voringfossen waterfall, Hordaland, Norway

voringfossen-waterfall

Yosemite National Park, California

Yosemite-Natinal-Park-California

Zion National Park, Utah

Zion-National-Park-Utah

Zion National Park, Utah

ZION-NATIONAL-PARKUtah-USA

Desert Breath

With it’s completion in 1997, Desert Breath is a beautiful art installation that inspires and seriously takes my breath away.

The art installation was created, 17 years ago, by  D.A.ST. Arteam, the Desert Breath, is located in the Egyptian desert near Hurghada on the Red Sea coast and is visable on Google Earth.

According to the artists in the D.A.ST Arteam,  Danae Stratou, Alexandra Stratou, and Stella Constantinides, the project was created to experience the feeling of infinity with the help of the vast desert and the vastness of the ocean. Almost two decades later the Desert Breath is in slow disintegration, but has been used as an instrument for the passage of time.

It’s a place that unfortunetly I knew nothing about and I would have loved to visit it. Therefore it’s on my ”visit while in Egypt”-list…

desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-1 desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-2 desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-3 desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-4 desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-5 desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-6 desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-11 desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-14 desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-15

 

The Making of Desert Breath

desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-8 desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-12 (1) desert-breath-land-art-egypt-dast-arteam-13

 

A bucket list of locations 3

Another beautiful set of pictures of the most amazing places of the world. And again, a big thanks to Caramella11 on Imgur!

Swarovski Crystal Worlds, Innsbruck, Austria

Swarovski Crystal Worlds, Innsbruck, Austria

The peacock room in Castello du Sammezzano regello, Tuscany

The peacock room in Castello du Sammezzano regello, Tuscany

Giant's causeway, County Antrim, Northern Ireland

Giant’s causeway, County Antrim, Northern Ireland

Rock tombs in Myra, Lycia, Turkey

Rock tombs in Myra, Lycia, Turkey

Ristorante Grotta Palazzese in the town of Polignano a Mare in southern Italy (province of Bari, Apulia)

Ristorante Grotta Palazzese in the town of Polignano a Mare in southern Italy (province of Bari, Apulia)

Le Mont-Saint-Michel, France

Le Mont-Saint-Michel, France

Taormina, Sicily, Italy

Taormina, Sicily, Italy

The bone church (the bones of up to 40000 people) in Kutna Hora, Czech Republic (not far away from Prague)

The bone church (the bones of up to 40000 people) in Kutna Hora, Czech Republic (not far away from Prague)

Phraya Nakhon cave, Sam Roi Yot National Park, Pranburi, Thailand

Phraya Nakhon cave, Sam Roi Yot National Park, Pranburi, Thailand

The Singing Ringing Tree, Lancashire, England

The Singing Ringing Tree, Lancashire, England

Mitchell falls, Australia

Mitchell falls, Australia

Bolwoningen, Hertogenbosch, Netherlands (These are real houses)

Bolwoningen, Hertogenbosch, Netherlands (These are real houses)

Salvation mountain, Niland, California

Salvation mountain, Niland, California

The Merry Cemetery of Săpânța, Maramureş, Romania

The Merry Cemetery of Săpânța, Maramureş, Romania

Marsaxlokk, Malta

Marsaxlokk, Malta

Hosier lane, Melbourne, Australia

Hosier lane, Melbourne, Australia

Devil's bridge, Kromlauer Park, Kromlau, Germany

Devil’s bridge, Kromlauer Park, Kromlau, Germany

Natural pool in Hierapolis, Turkey - where the Egyptian queen herself is said to have swam on her visit!

Natural pool in Hierapolis, Turkey – where the Egyptian queen herself is said to have swam on her visit!

Huacachina, Peruvian desert

Huacachina, Peruvian desert

Pamukkale, Turkey

Pamukkale, Turkey

Pangong Tso Lake, a narrow saline lake in the Himalayas between Tibet and India

Pangong Tso Lake, a narrow saline lake in the Himalayas between Tibet and India

The Church of the Savior on Spilled Blood, Saint Petersburg, Russia (go inside, it's worth it!)

The Church of the Savior on Spilled Blood, Saint Petersburg, Russia (go inside, it’s worth it!)

The Zhangye Danxia Landform Geological Park in Gansu Province, China

The Zhangye Danxia Landform Geological Park in Gansu Province, China

Chichilianne, Rhone Alpes, France

Chichilianne, Rhone Alpes, France