Kategori: Blog

Fem en fredag v. 14: Artigheter

En ny lista hos ElisaMatilda det betyder att det är Fredag, yay!

En vissen tulpan är väldigt vacker!

1. Ser du till att hålla upp dörren för folk? Ja absolut, det är väl klart man gör det. Ibland tycker jag det är lite svårt med det där ”avståndet” då det är egentligen ”lite för långt bort för att hålla upp dörren så att personen känner ett behov av att småspringa”… lite pinsamt och känns onödigt! Men oftast är det ju lätt att alltid vara trevlig och hålla upp dörren för andra, och inte stänga dörren i ansiktet på någon.

2. Säger du tack för maten även om du ”bara” är hemma? Yes! Alltid! Jag är så tacksam att ha personer i mitt liv som är duktiga på matlagning och att få bli bjuden på god mat är en ynnest, och det tycker jag att man ska visa uppskattning för! Att tacka för maten tycker jag känns lite som att tacka både personen som lagat för maten men också visar en uppskattning över att man har mat att äta.

3. När du träffar någon du inte träffat på länge och ni säger att ni måste ses snart, blir det någonsin av? Inte alltid men ofta, jag är ju den där som drar igång saker. Så ja, oftast träffas vi men kanske inte direkt. Det är tyvärr både bra och dåligt, för jag får ihop gäng och träffar många men det gör också om jag inte drar igång så blir det heller inte av. Trist tycker jag, för jag älskar att träffa vänner på AW, fika eller bjuda hem.

4. Rättar du folk när de säger något fel? Det beror lite på vem det är och vad för fel. Är det Adde, familjen eller nära vänner så säger jag nog till ibland, om det verkligen är ett större fel. Men inte alltid, är inte elak utan vill verkligen hjälpa till och då måste man ju vara lite diplomatisk. Och om jag ska vara ärlig är det nog mest dom som säger till mig, det är ju jag som ibland har ett helt hittepåspråk, blandar engelska med svenska och skapar nya ”bättre” ord. 😉

5.Vad tycker du om butikspersonal som kommer upp och frågar om du vill ha hjälp? Det är oftast något jag helst undviker, jag vill gärna gå omkring i min egna värld och titta först sen ber jag om hjälp om jag behöver det. Och egentligen är det ju extremt sällan man behöver hjälp i en affär, oftast vet man ju var man vill och då blir det nästan en känsla av att de tror att man inte klarar att ta egna beslut. Jag vet att det inte är därför de frågar men man får den känslan.

Fem en fredag v. 13: Första gången

Fredag och då är det Fem en Fredag, frågorna hittar man hos ElisaMatilda.

 • 1. När var första gången du gick på bio? Jag kommer faktiskt inte ihåg när första gången var, men första biotillfället jag kommer ihåg är Jurassic Park med mamma, pappa och en alldeles för liten Wilderbeast. Den kom ut 1993, så jag var 10-11 år gammal, Wilderbeast var 4-5 år och han älskade dinosaurier. Det finns en del i filmen då Nedry (datakillen) träffar en lite ”söt” dinosaurie när han har smugglat ut dna’t ur labbet. Och sen kom en blixtattack från ingenstans. Hela salongen hoppade ur sina stolar och Wilderbeast höll på att dö! Jag blev ju självklart rädd jag med, men Wilderbeast började nästan gråta och det var så komiskt att jag kunde inte släppa det. Ni som känner Wilderbeast vet ju att han alltid har varit väldigt stöddig till sättet, aldrig rädd för något och detta tillfället blev han verkligen jätterädd 😂
 • 2. När var första gången du gick på zoo? Vi gick ofta på Zoo i Kairo när jag var liten. Men zoot var kanske inget specielllt, men jag kommer ihåg att det var väldigt roligt och har alltid varit väldigt intresserad av djur. Jag ville bli Veteinär som liten, men insåg snart att man tyvärr får erfara mycket sorg och död som veteinär. Men då funderade jag länge på Marinbiolog, men livet tog en annan vändning.
 • 3. När var första gången du köpte en cd-skiva? För egna pengar köpte jag Metallicas Black Album. Kom ut 1991, så jag var 9, men jag tror nog att jag köpte den lite senare, men vet inte riktigt när.
 • 4. När var första gången du åkte skidor? I trädgården när jag var 10-11, men då var det långfärds. Tror också vi åkte i skogen men det minns jag inte. Dock var det inte förrän årsskiftet 2001-2002 jag ”åkte” slalomskidor, med Grevinnan som instruktör, när barndomsvännerna var i Järpen/Åre. Skitkul, men lite av det läskigaste jag vart med om också. Dock skullle jag gärna åka igen och lära mig att åka ordentligt!
 • 5. När var första gången du använde internet? Mitten på nittiotalet när jag bodde i Malaysia kommer jag ihåg att jag mejlade kompisar hemma i Sverige. Det var ju via modem, men det var nog basic internetanvändning.
 • Fem en Fredag

  Hittade en kul grej hos ElisaMatilda som jag tänkte hänga på, Fem en Fredag. Vecka 12 är temat Väntan!

  1. Vad väntade du senast på? Tråkiga besked från en familjemedlem som jag verkligen älskar! Vill inte få det tråkiga beskedet 😔
  2. Är du den som får vänta eller blir väntad på? Beror lite på, hemma så måste nog Adde vänta på mig för det mesta men annars är jag nog alltid först och får vänta.
  3. Vad gör du vid ett tomt övergångsställe när det är rött? Väntar nog på gröngule om jag har tryckt på knappen. Har jag inte tryckt då går jag över.
  4. Låter du folk gå före dig i en kö? Ja absolut, frågar man så får man alltid ett ja, och jag släpper gärna förbi folk med få varor. MEN min attityd beror helt på ”dig”… 🤪
  5. Hur är ditt tålamod gällande telefonköer? Suck, gillar det inte, ringer inte ofta till telefonkundtjänsten för det stör mig massor. Men jag vet ju hur det är att sitta på andra sidan, och försöker då inte ta ut frustrationen på den som svarar. Men gillar inte den där hemska musiken, det är förhärligar och snare den som får mig att se rött 😤

  EFIT 2020-03-06

  EFIT idag och vi kör väl igång direkt, häng med vet jag! Inte bara EFIT idag utan idag är en annan speciell dag. Idag firar Adde och jag att vi träffades för 15 år sedan, helt galet faktiskt! Vad skulle jag göra utan min Adde ❤️

  04.30 Klockan ringer och jag går upp och tar migräntabletter. Det är helt enkelt en sån morgon. Jag har gått och väntat på att migränen ska slå till har haft känningar hela veckan och ont i huvudet har varit den ständiga följeslagaren. I valet och kvalet om jag ska åka in till jobbet idag, men om tabletterna tar så går det ju bra. Håller tummarna!

  06.57 Ok, den värsta udden av migränen är borta men illamåendet, det ”tunga huvudet” och ont i nacken är kvar. Men jag blir så rastlös när jag har migrän att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Därför har jag nu ställt upp ”The Trifecta” för botande av migrän (eget påhitt och trail-and-error-lösning) Vatten, CCZ och Starkt kaffe! Så kanske iaf det tunga och den underliggande huvudvärken försvinner. Har startat upp jobbdatorn och kör hemifrån idag istället, jag är ju arbetsförd men inte förflyttningsbar eller social. 😑 Och så klart pinnar till Lillbus, det är ju sen gammalt!

  07.23 Minus 6 grader ute och solen är på väg upp. Ser ut som ett frostlandskap ute och jag fortsätter at hinka kaffe medan jag jobbar. Lugnet är svårt att slå…

  08.51 Mars innebär Semesterplanering för vår avdelning. Ett gigantiskt pussel som ska gå ihop för strax över 1000 anställda. Jag har hand om ca hälften och ska försöka få ihop dessa och Cabe gör hästjobbet med de övriga kontona, och där snackar vi pussel, det är som att ha 20 olika pussel som sen ska sättas ihop till ett stort pussel, helt otroligt jobb. Men som PP brukar påminna oss när vi gnäller för mycket, ”Det är trots allt ganska kul!” 😂

  09.23 Passar på att sätta igång en köttbit till kvälle n när jag tar en tur till köket för att hämta mer livselixir, dvs kaffe. Tar 5 min att hämta kött, hälla vatten i en kastrull och slå igång sous viden så är middagen näst intill klirrad 😉 Men det går åt rätt håll, migränen håller sig i schack och det är lättare att röra nacken. Men rätt som det är så kommer det en käftsmäll från ovan och nacken känns stel och öm… så inte säga för mycket helt enkelt!

  10.31 Tar en förmiddagspromenad med Max. En av fördelarna med att jobba hemma är att jag kommer ut och rör på mig i solskenet (men även i regnet) för jag känner verken att jag har lust att gå runt jobbet eller kan slappna av tillräckligt för att ta en prommenad. Känns mer som bortkastad tid för mig när jag är på jobbet. Dumt absolut men det är så jag känner oftast, jag är på jobbet för att jobba! 😉 Men nu, vilket väder! Ah, solskenet är fantastiskt härligt! Hoppas på sol i helgen också!

  11.43 Nån ligger och myser i solskenet, en riktigt solhund det där… Och tussarna förökar sig….

  12.49 Äter en snabblunch framför datorn, bra med matlådor även hemma 😉 Och fortsätter med sommarsemestrarna.

  13.23 Det är ju trots allt snart helg! Och 15-års jubileum och ja, fredag eller något. Nomnomnom!

  14.47 Nån vill göra sig påmind men nöjer sig med några klappar och så går han och lägger sig i sovrummet istället. Klockan i bakgrunden har stannat, bara så ni vet 😂

  15.20 Avslutar arbetsdagen, hej då datorn för denna veckan. Hej då semesterplaneringsfilen för den här veckan. Nästa vecka kör vi järnet igen!

  16.23 Plockar undan efter veckan, förbereder inför helgen. Diskmaskinen och tvättmaskinen töms och fylls på nytt.

  17.07 Tar ut smördegsstrutarna inför kvällens middag. Vi får väl se om de går att använda… ser inte jättefina ut… 😞 Ska ta Max på en prommis också, innan Adde kommer hem.

  18.34 Väntar på att Adde ska komma hem och jag tänder lyktorna på bron och leker med Maxen i trädgården.

  19.29 Vi öppnar en flaska vin och lagar 4-rätters middag tillsammans, 15-år firande igång! 😂Amarone är ju favoriten, iaf min favorit och ikväll blev det en Masi.

  20.59 Vi har ätit en fantastisk god 4:a rätters och avslutar med en len Pots du crème au Chocolat. My gad så gott!

  21.47 Vi har avslutat middagen och diskar av och ställer undan efter en fin kväll. (Mer om kvällen kommer i ett annat inlägg senare med ev recept.) Detta får bli dagens sista bild, mina fina rosor jag fick av Adde idag. ❤️

  EFIT 2020-02-29

  Godmorgon, eller i alla fall tja!

  05.23: Vaknar till och har rätt ont i huvudet, inser att det är EFIT och tvingar hunden till en bild och det är magiskt! Ja eller han påvisar min trötthet, huvudvärk och vilja att sova mer i en och samma bild. Men Adde ska iväg nu tidigt så vi får se om det blir mer sömn just i detta nu…

  06.58 Hej då husse! Hemma hos oss måste man alltid stå i dörren och kolla så att nån åker iväg, annars vet man ju inte om matte eller husse är ute i trädgården och roar sig själv, eller gud förbjude, tar en PROMENAD! 😂

  07.59 Frukost, alltså jag tröttnar aldrig på GC. Så himla gott och kan varieras i all oändlighet. Idag på veteranen bröd, går lika bra det! Max äter sina kulor med god aptit. Och jag ska kolla på Fallet om Gabriel Fernandez på Netflix. Lugn frukost och krimdokumetär på TV, guld!

  08.32 Suck! Fallet om Gabriel kunde jag inte titta på, så sorglig! Inte rätt tillfälle för ett så sorgligt fall, det får bli en annan gång. Så istället tar jag en gigantiskt Cappuccino och kollar på lite Dynasy istället.

  09.48 Plockar och fixar här hemma. Vattnar blommorna, städar undan sånt där veckostök och bara fixar. Och blir glad när jag ser att Mina chiliplantor har börjat växa till sig. Yay!

  10.51 Tröttisen… Vissa tar lördagen på allvar 😂

  11.21 Prommis med lilla Max. Snön smälter bort och vi knatar runt byn, och ser knappt en käft, inte så många ute så här dags… Men inser också att känner mig lite trött och hängig… 😣 Kanske får bli lite soffhäng ett tag.

  12.49 Lägger mig i sängen en stund, somnar på någon minut. Blev ju inte många timmars sömn inatt så jag är nog lite trött. Skönt med helg!

  13.34 Plockar undan handväskor och försöker skapa bättre förvaring i vårt ”förvaringsförsök”. Dessa stod tidigare i Fantarummet men under renovering fick de stå bakom dörren i sovrummet och sväljer sjukt mycket kläder, som kanske inte används ofta, skor och nu handväskor. Skönt!

  14.45 Nej, inte behöver väl jag måla om naglarna… inte alls 🤣

  15.23 Spacklar lite men inser att jag är inte alls lika bra på att spackla skarvarna som Adde. Han får den täckande och riktigt tunnt, så jag körde skruvhålen så får A ta resten.

  16.47 Bus har haft en jobbig vecka tydligen, supertrött och ser ut som att han behöver tokvila.

  17.56 Tar en prommenad precis innan det blir mörkt. Adde är på väg hem och tar med sig middag. Mums! Mycket av snön har smält bort idag. Men det är lite kvar…

  18.42 Omnomnom! Pizza, det var väldigt länge sedan. En Fontana de Trevi med parmaskinka och ruccola. Mycket gott!

  19.58 Vi hamnade i TV-soffan och Adde är supertrött efter en Dagsövning. Tidig morgon och en bit att åka. Så det kommer inte hända många knopp här inte. Ute snöar det igen och vi kollar på serien Sabrina. Lagom slötittat men vid vissa tillfällen riktigt vidrigt mörk och humoristisk. Älskar att allt är omvänt, Satan willing. 😂 Får nog vara så att det inte blir några fler bilder idag, för jag kommer inte röra mig en millimeter till….

  22.03 Blev visst en sista bild, på Lillen. Dags för DS och Max är superduktigt på att göra alla stegen innan belöningen. Först ”Standby” utanför sovrumsdörren, man sitter med tassarna utanför listen i sovrummet. ”Hopp upp” en super hoppflygning tvärs över rummet från sittande ställning 2 m, med fart upp i sängen mellan oss och lägger sig. ”Back back” är att man ska lägga sig i fotändan, man hoppbackar bakåt. ”Nos” för att lägga sig ner ordentligt medan husse gömmer DS. ”Kryp” man kryper fram i sängen mellan husse och matten och på kommando ”nos” stannar man, lägger ner huvudet och väntar på det sista och bästaste kommandot. ”Sök” då letar man genom sängen efter DS. Bästaste ever och ibland tar det flera minuter innan Max hittar men det är härligt att se när han letar med nosen och hur lycklig han är när han gör det. Och bästa belöningen DS varje gång. 😂

  EFIT 2020-02-17

  Godmorgon! Uppe med tuppen som vanligt men idag är ingen vanlig arbetsdag utan vi ska till Ullared med Hansson.

  04.30: Klockan ringde som vanligt och vi fixade i ordning oss och Max fick prommis och frukost. Sen lite mys innan vi åkte iväg.

  05.45 Lite sena och rullar mot Linköping för att plocka upp Hansson.

  06.42 Lyckades fånga en fantastiskt fin bild på Brahehus 😂

  07.32 Frukost, äggmacka på resan, det är ju sen gammalt!

  08.59 Jakten har börjat… Hansson och Adde SKA ha den perfekta vagnen med den perfekta siffran! Vi har lite olika glädjemoment med resan. 😂

  09.58 SHOPPING!

  10.45 Mer prylar till mamma och pappa än till oss. Bådar inte gott 😉

  11.19 Dags för energipåfyllnad, Gekås stora Räktallrik på Kaffebaren. Nomnomnom!

  12.58 Då har vi betalt och packat ihop. Dags för den obligatoriska ”vagnbilden”. Inte lika fylld som vanligt och det blev heller inte alls lika dyrt, då vi (läs jag) inte hittade lika mycket som jag ville.jag riktar ju in mig på inredningen och köksgrejerna, det är mina shoppingberoende, men de senaste gångerna har jag hittat väldigt lite sånt. Det känns inte alls som att inredningen tilltalar mig just nu. Men så är det ju, man kan inte gilla allt.

  13.43 Mot andra äventyr… och hela resan har det ju regnat och blåst omvarannat, och vattenståndet har varit extremt högt! Vid Ätran hittade vi en väg som verkligen gått under… det är en sjö vid högra sidan av vägen och det har blivit en ”ny” sjö i en åker på vänstra sidan av vägen. Vi åkte genom och morsade på en lokalbo som var ute och fotade med paddan. 😂

  14.02 Ett stopp i Skeppshult på Fabriksutförsäljningen. Vi hade tänkt skippa det idag men kom att vi bestämde oss för att slippa Hylte och Torsbo så blev det endå denna vägen hem. Ett snabbstopp för att inhandla några Knäckebrödsunderlägg till Hanssons föräldrar (till vänster i bild) och vi hittade en köttbankare som vi funderat på men också en Fiskstekpanna, längst ner i bild. Mycket bra grejer och ett bra stopp om man gillar Skeppshult grejer. Adde var inne på Bengts Motorservice och kollade Motorsågar. Kanske blir det ett köp 😅

  15.36 Mycket skog här i Småland… och översvämningar överallt. Skogen står i upp till en halvmeter vatten på sina ställe. Stackars skogen! Men samtidigt är det ju väldigt bra för grundvattnet!

  16.12 På Gårdsman i Jönköping och kollar efter Motorsågsgrejer. Igen! 😞

  17.01 Fikar på Haglunds Konditori i Gränna. Vaniljkrämbulle och Cappuccino till mig och Semla och kaffe till killarna. Min bulle var gudomlig! Nomnomnom!

  18.19 Tillbaka i Linköping och släpper av Hansson. Tackar för ytterligare kul Ullared resa, tror det är nummer 8 i ordningen nu… Men det blir ett snabbt farväl för att ta oss hem till Max.

  19.47 Maxen är promenerad och var väldigt glad när vi kom hem. Vi har packat ur bilen och ställt upp soptunnan som spärrade vägen när grannarna kom hem 😂 Flyger runt som fjädrar dom där tunnorna. Och sen mat, snabbt och gott. Hamburgare med ost och grillade Briochebröd. Nomnomnom!

  20.58 Plockar ur våra ”fynd” och försöker fixa iordning allt inför jobbdag imorgon samtidigt som vi myser med M. Snart läggdags och jag kommer sova gott inatt 😂

  EFIT 2020-01-22

  04.22 Vaknar till och går på toa, klockan ringer strax och det är dags att gå upp. Börjar dagen med att lyssna på Springsteens Fire och I’m on Fire för att se vilken som är favoriten. Men kan inte välja de är så olika… Adde får vakna till Fire på låg volym och det känns kanske som att det var en härlig väg att vakna… 😂 EFIT idag!

  05.32 Effektiv morgon. Adde går ut med M och jag gör mig i ordning, tömmer och fyller diskmaskin, fixar frukost till M och matlådorna för lunchen på jobbet och skalar ägg till mellis. Städar av köket och tar en espresso. Att vakna till Bruce kan vara det bästa lyckopillret! Tips från coachen! Att PI är kul vet vi ju alla 😂 men jag fnissar lite lätt åt att det är valet för Siemens ECO-program, Tyskarna har humor 😂

  06.13 Får skjuts till jobbet och vi tar vägen via Vikingstad för att hämta en av Addes kollegor. Sen mot Linköping.

  07.00 Och på jobbet blir man bjuden på lyxkaffe av Jojo. Färskmalda Morning Grown bönor, jo jag tackar ja! 😋 Och så mer Bruce i lurarna… det kan nog bli en jävligt bra dag idag. ☕️

  08.12 Bygger simulering för Mars. Siffror, siffror, siffror…

  09.30 Nästa Excel-fil och mer siffror…

  10.32 Skypemöte med ett annat kontor, rekryteringsplan sätts och diskuteras.

  11.25 Sätter igång lite Rammstein för att stänga ute en del ljud från kollegorna för att kunna fokusera på nästa ”Att göra” att avsluta innan lunch.

  12.58 Snabb skrivbordslunch och en stund i solen på takterrassen. Så härlig här uppe, längtar tills det blir liiite varmare så att man kan sitta här på lunchen.

  13.32 Jobba jobba jobba… ont i huvudet, så varmt i lokalen!

  14.54 Rullar hemåt med bussen. Jobbat in i det sista och får rusa till bussen…

  15.59 Ute och går långtur med Lilla bus… han vill inte stå still för att låta sig fotas så det får bli en solnedgångsbild istället.

  16.45 Husse är hemma och M har bestämt att vi ska vila i sängen. Kör en tvättmaskin istället och försöker vara lite produktiv. Men han är för skön vår hund…

  17.49 Tänder lite ljus och försöker få lite gjort men börjar bli lite trött och känner mig lite förkyld. Men men…

  18.55 Sprang över till grannarna med en film som skulle lämnas in till Bokbussen (Tack ❤️) och sen börjar jag hacka grönsaker till kvällens middag,

  19.51 Tonfiskfiléer med glasnudlar. Nomnomnom! Tyvärr blev tonfisken lite översteg men god ändå!

  20.32 Ett litet fat av knaprigt 😂

  21.36 Städar undan det sista i köket men inser att det fortfarande är några saker som inte fick plats i maskinen och behöver stå med vatten under natten. Det känns som att vi har använt varenda köksmaskin vi äger de senaste dagarna och det blir mycket disk då… nu är det ”bara” smörgåsgrillen kvar att plocka undan så känns det som att köket börjar bli undanplockat men det får vi ta imorgon. Kör gärna plattorna direkt i maskinen så de blir riktigt rena innan jag ställer undan maskinen. Men men ibland använder man allt och ibland använder man inget…

  22.19 Då tar vi kväll… Godnatt!

  EFIT 2019-12-27

  Årets sista EFIT och för mig även årets sista arbetsdag. Oj vad tiden gått fort!

  04.20: Som vanligt öppnar jag mina melerade 04.20, varje dag! Vissa dagar kan jag somna om och vissa är jag vaken. Vi får se vad som händer idag. Måste inte upp lika tidigt idag så det vore trevligt med en sovmorgon. Men vi får se…

  05.32 Nja, blir nog ingen mer sömn idag… suck! Försöker bli lite trött av att spela spel.

  06.58 Dags att gå upp. Max myser lite hos oss i sängen innan han tycker att det är dags att gå på morgonens första prommis.

  07.54: Får skjuts in till jobbet och Adde och jag passar på att äta frukost på McD.

  08.42 På jobbet och startat upp datorn. Inte så många på plats idag men PP och Cabe välkomnar med kyliga hälsningar. Värmen är knasig på jobbet och det har varit 14 grader i helgen, stackars FloFlo som jobbat 😣

  09.23 Just det, det är ju fredag och då har vi ju fredagsfrukost på jobbet. Det hade jag helt missat 😉 Jaja, sånt som händer.

  10.45 Hostar fortfarande och försöker lindra med Ingefärskola. Starkt och gott!

  11.23 Siffror och åter siffror! Fortfarande kallt på kontoret och kollegorna tycker vi kommit in i nån sorts istid, så kallt är det inte men när alla andra sitter i jacka och med filt så kanske det är snäppet kallare än behagligt 😂

  12.32: Tar lunch med PP, ett lunchmöte som bokats in sen tidigare ställs in och skönt är det.

  13.43 Fortsätter med Excelfilen det går låååångsamt framåt men det är en komplex fil med många formler som måste bli rätt. Annars blir all planering och uppföljning galen.

  14.49 Lyssnar på ljudbok och fortsätter med filen.

  15.23 Ute är det mörkt och kallt och inomhus är det varmare, och kollegorna fryser inte riktigt lika mycket. Jag hostar och trycker Ingefärskolor och hoppas att det tar udden av hostan.

  16.43 Kollar av dagens lista och försöker göra det sista innan semestern. Skriver frånvaromeddelande.

  17.23 Adde hämtar mig och vi rullar mot stan för lite fredagsdejt.

  18.01 På Pinchos och äter lite gott!

  19.12 Ätit gott och druckit gott! En väldigt trevlig G&T på Pinchos i Linköping. Och strax på väg hem till Maxen.

  20.32 En glad hund som vill kramas med sin husse. Myshund!

  EFIT 2019.12.07

  05.58 Godmorgon lördag! EFIT idag! Vaknar väldigt utsövd tidigt idag men fortfarande en konstig känsla i kroppen som jag haft sen torsdagens Allergispruta. Huvudet är inte med, ett tryck över huvudet och förkylningssymtom. Men pigg idag och det är ju skönt! Mina killar ligger och snusar bredvid och det är bland det härligaste ljudet jag vet… Och jag vill att de ska få sova, så jag sätter igång en podd (med hörlurar) och startar min morgon med mord! Älskar ”My Favorite Murder”!

  06.38 Tänder julstjärnan och vi ligger och småpratar i dess vackra sken. Max ligger i mitten på rygg och storsover, tryggast i världen. Adde får mig att kikna av skratt och dagen börjar riktigt bra!

  07.10 Adde går på toa och Max ligger kvar och suckar i sängen. Dags att gå ut på morgontur men Max tycker alltid det tar för lång tid, så det är bäst att ligga och stirra på toadörren (i skuggan) och se till att husse inte smiter undan, alert ser man öronen, i fall något händer. 😂

  08.20 Adde tar ut M på morgontur och jag städar undan lite i köket och förbereder för frukost. Medan Adde sen bakar Scones så förbereder jag en liten förfrukost Espresso och lussebulle. Nomnomnom!

  09.12 Vi äter scones och tittar på Ocean’s 12, vi kör om kvartiliogin (?) igen… riktigt bra filmer och Lillbus ligger som ett ljus i hallen och ser ut att fråga ”ska ni verkligen inte göra något roligare idag?” 😂

  10.32 Rullar in mot stan genom regnet. Ska fixa några ärenden.

  11.50 Är på väg hem igen, stannar till och hämtar ut paket. Yay!

  12.32 Stelheten i nacken är tillbaka och vår lilla utflykt blev ganska smärtsam. Vet inte varför jag har så ont i nacken och vad jag ska göra för att få det bättre. Jag värmer vetekudden och lägger mig i gästrummet med Max en stund.

  13.43 Ute blåser det storm och det knakar i huset. Ser inte riktigt ut som det när man tittar ut men ändå.

  14.32 Målar naglarna.

  15.38 Vi gör oss i ordning och Max ligger i sängen och blänger. Han vill inte åka nånstans, han vill vara hemma!

  16.29 Rullar hemifrån mot Norrköping och mot Julfest!

  17.22 Fest! Kommer innanför dörren och får ett glas med bubbel och en chokladbit toppad med ost. Det kan nog inte bli bättre 😉

  18.58 Dags för julbord, Nomnomnom!

  19.34 Mat, dryck och skratt med gamla och nya vänner!

  20.45 Mätt och belåten och jag sätter mig i soffan en stund med ett glas Prosecco. Får bilder från Hansson som är Max-vakt och de verkar ha det riktigt bra där hemma.

  21.58 Dessertbordet! Alltså JayJays dessertbordet kan vara det bästa jag vet!

  22.58 Dags för hemgång och vi åker förbi adventsljusstaken vid Himmelstalund eller Linköpingsrondellen.

  23.59 Möts av en superlycklig hund och en Hansson som inte ser allt för förstörd ut 😉 Skönt! Vi pratar lite och sen går Adde och Hansson ett nattvarv med M innan Hansson rullar hemåt. Jag tar bort smink och ser att mina fransar ramlar av när jag tar bort sminket (håret på handfatet). Antar att jag är inne i en sån period 🙈

  00.59 Lägger oss till sängs och det är dags för Ms DentaStix. Snällare hund får man leta efter när det är dags för DS.

  Godnatt gott folk! Tack för idag!

  EFIT 2019.11.29

  Godmorgon från ett snöigt Östergötland… eller snöigt är väl att ta i men i alla fall ”vitt på marken”-Östergötland! Vi kör en EFIT tycker jag!

  05.00 Bus och Adde är på morgonturen, jag gör frukost och det är full fart här hemma. Här ser man vara blåa ränder när man tittar ut, Lillbus är ute och kutar.

  06.02 Har precis släppt Adde på stationen i Vikingstad, det snöregnet massor. Inget lägger sig på vägbanan och folk kör som idioter men annars är det bra 😂 Först på jobbet, sätter igång kaffebryggaren och tar min första kopp. Mycket att göra idag på kort tid. Mängder med möten!

  07.05 Fortfarande väldigt tyst på kontoret, men det är bra skönt. Mörkt ute fortfarande och jag försöker beta av så mycket som möjligt innan det är dags för dagens första möte. Men än är det lång tid kvar…

  08.23 Kollegorna dräller in, ute fortsätter det snöa och det ligger kvar på marken nu. Det är ju trevligt men Klass 1 varningen för snön kanske var liiite överdriven?

  09.21 Back-2-back möten fram till 12 idag…

  10.00 Oh, nytt möte men inte via Skype utan Teams, det gäller att variera sig 😉

  11.03 Tar lite frukost. Vi har ju frukost på jobbet på fredagar men det hans inte riktigt med idag. Hinner ta tag i en massa småsaker mellan mötena, bl.a hjälp från Excelexperten (läs Adde) yay! Men har lite ont i huvudet så det får bli lite koffein.

  12.34 Mer kaffe och så sista spurten innan det är dags att rulla hemåt. Och får käfta lite med JoJo och Soffan innan då det är sååååå ledsna att de inte får vara med i bloggen. Babies! 😂😉

  13.23: Hemma och har tagit ut Max på promenad. Möte igen vid 14.00.

  14.12: Jag har möte och Max sover. Som uppdelningen börs… sitter i sängen i gästrummet så att M kan sova bredvid, han gillar ju det 🥰

  15.01 Packar bilen, tar med Maxen och rullar för att hämta Adde.

  16.12 Hämtar Adde och Norrköping och Industrilandskapet där Adde sitter är så vackert!

  17.45 Vi är framme hos mamma och pappa och vi klarade oss genom fredagstrafiken norrut.

  18.23 MAT! Kom på att jag missade lunchen idag… dumt i sig men bra när man får så mycket gott till middag. En av både min och Addes favoriträtt är egyptisk friterad fisk (torsk eller annan vit fisk) kryddad med vitlök och spiskummin. Idag hade mamma också gjort ”räkcigarrer” som jag kallar det men man gör helt enkelt som järpar av malda räkor, persilja, dill och förvällt ris. Så jäkla gott! Och chiliräkor med ordentligt drag, kittlade skönt i läpparna 😂 Till det egyptiskt ris, klyftad lök i vinäger och sallad. Så mycket Omnomnom!

  19.45 Vi hamnade i soffan med filmen Get Smart och Max var med 😂

  Loading...
  X
  %d bloggare gillar detta: